Eierne kan få utvidet frist

Forhandlinger mellom Tom Hicks/George Gillett og Royal Bank of Scotland om en refinansiering av lånet på £350M kan komme til å fortsette utover fredagens frist, skriver Daily Telegraph.

Liverpools eiere, Tom Hicks og George Gillett, og Royal Bank of Scotland (RBS) har vært i forhandlinger i flere måneder. Begge parter har tro på at de kan komme frem til en avtale.

Det er ikke sikkert at det blir en løsning mot slutten av uken selv om lånet forfaller fredag 24. juli. I forrige måned gikk RBS til det skrittet å publisere et åpent brev til supportere hvor det ble uttrykt trop på den finansielle situasjonen i klubben. Banken så frem til å etablere en langvarig kontakt og så frem til å fortsette samarbeidet i mange år fremover.

I brevet ble det antydet at en avtale komer til å bli inngått. Liverpool FC er ansvarlig for £ 105 millioner, med de resterende £ 245 millioner på søsterselskapet Kop Football Ltd, og som sikret av Hicks og Gillett.

Søsterselskapet hadde et tap på £42,6 millioner i fjor, hovedsakelig som følge av innbetalte renter på lån hos RBS og Wachovia.

Eierne har hittil gitt £ 185 millioner av personlige garantier og andre sikkerheter for lånet.