Ekspert tviler på ny utredning

Mike Kennedy ved påtalemyndighetene i England tror ikke Hillsborough-saken blir tatt opp til ny utredning såfremt det ikke fremkommer nye bevis. Tony Cascarino mener Gerrard bør bli årets spiller.

Mike Kennedy ved påtalemyndighetene i England (Crown Prosecution Service) har liten tro på at Hillsborough-saken blir gjenåpnet 20 år etter ulykken. Da må det fremlegges nye bevis. Ingen har til nå blitt dømt for noe lovbrudd i forbindelse med Hillsborough-tragedien, men supporterne og de pårørende vil gjerne ha saken gjenopptatt.
- På onsdag var det 20 år siden Hillsborough. Det er trolig den eneste gangen jeg har måttet ta til tårene den gang jeg gikk inn på Leppings Lane og så hva som hadde skjedd, sier Kennedy om sine minner fra Hillsborough.

- Det er noe som ikke vil skje igjen. Erfaringene vi har fått har tatt tid, men vi har beveget oss til nye nivåer som vi ikke kunne ha drømt om selv for ti år siden.

Kennedy ser på sjansene om videre undersøkelser av hendelsesforløpet og hva som skjedde i kjølvannet av ulykken som små.
- Det har vært mye oppmerksomhet rundt dette, men CPS besluttet på den tiden at det var utilstrekkelig med bevis for å tiltale noen for omstendighetene rundt hendelsen.

- Vi hadde svært detaljert etterforskning utført at West Midlands Police, og var overbevist om at det var utilstrekkelig med bevis for at det skulle være realistiske utsikter for en fellende dom.

- Man kan aldri si aldri. Dersom nye bevis legges frem, kan det være hensiktsmessig å revurdere. Men 20 år senere, det har jeg ikke hørt om. Enorme mengder materiale ble samlet inn og vurdert.

- Gerrard bør bli årets spiller
Den tidligere toppspilleren Tony Cascarino er for tiden ekspert for New Football Pools. Han synes Steven Gerrard er klar favoritt til å vinne PFA Player of the Year fremfor kandidatene Ryan Giggs, Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.
- Jeg synes det ble plukket ut noen overraskende navn. Edwin van der Sar har kanskje satt rekord i antall kamper uten baklengsmål med Manchester United denne sesongen, men dersom jeg skulle velge en keeper blant de seks utvalgte, ville jeg ikke tatt med nederlenderen.

- Liverpools Jose Reina eller Aston Villas Brad Friedel ville vært foran ham fordi de har prestert bedre etter min mening.

- Det har vært en merkelig sesong der de store spillerne ikke har prestert som vanlig i løpet av sesongen.

- Det finnes ingen Chelsea-spillere blant de nominerte. Det er vanskelig å ta ut noen som har prestert stabilt på Stamford Bridge.

- Så er det Arsenal. De vanlige kandidatene som Emmanuel Adebayor og Cesc Fabregas har begge slitt med skader.

- Det er ingen overraskelse at de seks siste er dominert av hovedsaklig Manchester United-spillere. Nomineringen av Ryan Giggs er merkelig. Ok, Ryan Giggs har gjort det bra denne sesongen, men i Premier League har han bare startet 12 kamper.

- For meg er det bare én vinner. Han er den eneste spilleren som ikke er fra United blant de seks siste, og det er Steven Gerrard.

- Han har scoret 13 ligamål og hatt noen utrolige opptredener i en flott sesong for klubben sin. Han har gått foran som godt eksempel, og for meg er han uten tvil spilleren som bør vinne.