En tønne igjen

Xabi Alonso og Liverpool har fylt opp revolveren med de siste seks skuddene som man drømmer om skal holde til gull. Ikke uvanlig å vinne ligamesterskap med 88 poeng.

Til Liverpool Echo i dag er Xabi Alonso den siste fra Anfield som gjør det klart at man vurderer at kun seire i de siste ligakampene er godt nok hvis en skal ha et realistisk håp om ligagull. Da vil de røde ende på 88 poeng, mens Manchester United har muligheten til å nå 92 poeng før Liverpool - Arsenal i kveld og Manchester U - Portsmouth i morgen.

Hvis en ser på tallene siden Premier League startet har det skjedd sju ganger av 15, at ligamesteren har hatt mer enn 88 poeng. Mer foruroligende er det kanskje at dette har skjedd under fire av de siste fem årene. I fjor vant Manchester United med 87 poeng.

Men først gjenstår da det ikke ubetydelige problemet at Liverpool må vinne sine siste seks kamper, som igjen vil måtte bety en rekordavslutning på 11 strake seire i ligaen.

- Vi har seks kamper igjen og vi har ikke råd til å tape noen poeng hvis vi skal gi oss selv en sjanse, sier Xabi Alonso foran møtet med tabellfirer Arsenal.

- Manchester United har et overtak og vi ønsker å tette luken fram til dem. Det eneste vi da kan gjøre er å vinne våre kamper og se hva som skjer.

- Det er klart vi er skuffet etter det siste resultatet mot Chelsea, men det var et vanskelig utgangspunkt etter den første kampen og vi ga alt og viste stor vilje. Alle kjempet til siste slutt, og nå må vi gjøre det samme i Premier League.

- Laget har vist karakter og modenhet i de siste kampene og hvis vi fortsetter å tro på oss selv vet en aldri hva som vil skje.