En tredje start for King Kenny

En oppglødd Kenny Dalglish sier at hans nye rolle på akademiet er som å få en tredje start i Liverpool FC, etter tidligere å ha vært spiller og manager.

Sammen med Frank McParland vil Kenny Dalglish ha et overoppsyn med utviklingen på Liverpools ungdomsakademi. Treningen og den daglige kontakten med spillerne vil overlates til andre, men legenden Dalglish vil være med å legge opp en strategi og være del av en tankeboks som man håper skal bringe frem egenproduserte spillere på klubbens førstelag.

- Dette er virkelig spennende. Jeg kom til Liverpool som spiller, jeg har også sittet på managerens kontor, slik at dette blir min tredje start i denne klubben, sier Kenny Dalglish til LFC Magazine.

- Jeg følte det nøyaktig slik sist mandag på akademiet som jeg gjorde det som spiller eller manager. Jeg kunne ikke vente med å starte og komme i gang.

- Jeg har savnet det. Til tross for at det er lenge siden jeg har vært involvert med fotball til daglig, har jeg tilbrakt tiden med å prate om det. Jeg snakker sjelden om noe annet.

- Når alt kom til alt var prate alt jeg gjorde. Når noe har vært en så stor av ditt liv som fotballen har vært for meg savner du og ikke være involvert daglig. Jeg er derfor glad for at Rafa tatt meg med om bord, det vil bli noe spesielt.

- Folk som nå kommer til akademiet vil bringe inn friske ideer og ny driv, sier Kenny om et ungdomsakademi for en rekke ledere og trener i sommer er blitt skiftet ut.

- Det vil bli en helt ny måte å se på og gjøre ting. Min egen rolle vil fokusere mer på å administrere og rekruttere, i tett samarbeid med Frank McParland. Jeg vil ikke ta mange økter ute på treningsfeltet, men jeg vil være der for å se og å gi råd.

- Vi kommer til å overlate treningene til de ny trenerne som Rafa har hentet da dette er området som de er eksperter på. Etter å ha hørt på Rafa og det første møtet jeg hadde med de spanske karene vil jeg si at vi har fått de beste i bransjen.

- Dette er en ny startet fra bunn til topp i Kirkby og det er bare en mann å takke - Rafael Benitez.

- Han har vært en fantastisk tilhenger av akademiet. Det letteste i verden ville ha vært for ham å si at driften av klubbens ungdomsavdeling ikke var hans ansvar. Han kunne ha vært fornøyd med å konsentrere sin energi og sin fokus mot førstelaget, men det er ikke en slik type mann han er.

- Han ønsker at denne fotballklubben skal være sunn fra topp til bunn. Det er derfor han har gjennomført disse forandringene.

- Vi må alle gi tilbakemeldinger til sjefen. Han styrer det hele og forventer resultater. Det er den oppgaven og utfordringen som vi står overfor. Det er en stor mengde folk som drar i samme retning i Liverpool. Disse forandringene og støtten Rafa har fått i arbeidet med å gjøre dem, viser at klubben står sammen.

- Skulle det i tidens løp være ting som gjør at jeg kan hjelpe manager på noen måte vet han at jeg bare er glad for å bidra.

- Denne fotballklubben har alltid vært som et hjem for meg, og det er stort å være tilbake. Forhåpentligvis kan jeg spille en liten rolle i noe som vil være starten på en ny soloppgang.