Endelig Alberto

Alt tyder på at sommerens storkjøp, Alberto Aquilani, endelig slipper til fra start i en fotballkamp for Liverpool, når italienerens landsmenn fra Firenze står på motsatt banehalvdel i morgen.

The Guardian skriver i alle fall at Aquilani vil starte kampen mot Fiorentina i morgen. Spillerens far, Claudio Aquilani, uttaler til avisen at hans sønn har vært skadefri i en måned nå, og ivrer etter å få mer spilletid.

- Alberto er tilgjengelig for spill, og har vært det i en måned nå. Han føler seg i fin form, og helt skadefri. Den eneste måten han kan komme i enda bedre form på er gjennom å få spilletid. Han er desperat etter å komme i gang med karrieren sin i England. Han har vært frustrert over først å ha gått skadet, og deretter ikke å få spille seg i form. Han er selvsagt ikke fornøyd med at han har måttet vente så lenge på å få sjansen, uttaler far Aquilani.

- Jeg vet ikke hvorfor Benitez ikke har brukt ham tidligere. Det er en sak for Alberto. Han må overbevise treneren om at han må spille. Jeg vet ikke motivene til Benitez for ikke å bruke ham, legger han til.

Guardian hevder imidlertid at Alberto Aquilani på ingen måte har problemer med å akseptere managerens avgjørelse. Hans frustrasjon er kun av profesjonell art.

- Alberto forstår meget godt hvorfor manageren ikke har tatt noen unødvendige sjanser med ham. Hadde han kommet i spill for tidlig, kunne skadeoppholdet blitt mye lenger, siteres en kilde som skal stå spilleren nær.

- Han lengter selvsagt etter å komme i spille. Det er bare naturlig. Men han må være forsiktig. Han har et utmerket forhold til alle i staben i Liverpool, inkludert Benitez, legger kilden til.

Far Claudio Aquilani bekrefter da også at midtbanespilleren har funnet seg meget godt til rette i Liverpool.

- Alberto er veldig lykkelig i Liverpool, og har funnet seg godt til rette. Han begynner å mestre språket, som var et problem til å begynne med. Han har hele tiden venner, familie og sin forlovede rundt seg. Han liker byen og kulturen meget godt, og det samme gjelder fotballen og atmosfæren på stadion. Han har blitt veldig imponert over hvordan publikum støtter spillerne.