Enig om Alonso-overgang

Liverpool FC melder i en pressemelding at de har kommet til enighet med Real Madrid om en overgang for Xabi Alonso. Prisen på spilleren og hva avtalen innebærer holdes konfidensielt.

Sommerens store overgangssåpe går omsider mot slutten. Liverpool bekrefter nemlig i kveld at de har kommet til enighet med Real Madrid, og etter spillerens ønske om å forlate klubben - er det ingen tvil om at vi nå har sett det siste av pasningsgeneralen i den røde drakta.

Xabi Alonso ble hentet fra Real Sociedad sommeren 2004, og har vært et av Rafael Benítez sine aller beste kjøp. 27-åringen vant Champions League i sin første sesong i helrødt, og har siden den gang spilt seg opp som en av Liverpools desidert beste spillere. Mange holder spanjolen som klubbens beste spiller forrige sesong.

Etter at Alonso leverte sin svakeste sesong så langt i klubben i 2007/08, forsøkte Rafael Benítez selge sin landsmann sommeren etter, for å hente inn Gareth Barry. Da det ikke ble noen overgang for Aston Villa-kaptenen, måtte også Alonso bli der han var - hvor han slo tilbake og hadde en veldig god sesong. Forholdet mellom Benítez og Alonso etter dette skal ikke ha vært det beste, og baskeren skal ha vært såret over at Benítez ønsket å selge han.

Real Madrid pekte seg tidlig ut Xabi som en av brikkene de behøvde i sitt nye galactico-prosjekt, og ser omsider ut til å få sin mann etter mye frem og tilbake de siste månedene. Benítez har vært beinhard i sin prissetting av spilleren, men pressemeldingen fra Liverpool FC sier prisen blir holdt konfidensielt. Det spekuleres i summer rundt 30 millioner pund i britisk presse - mens de spanske avisene sier de helhvite strekte seg til 30 millioner euro - noe som utgjør 25,5 millioner pund. Uansett blir han Liverpools soleklart største salg i penger gjennom tidene.

Real Madrid bekrefter også overgangen på sine hjemmesider, og sier Alonso kommer til den spanske hovedstaden for den medisinske testen i morgen.