ESPN kjøper FA-cup

Det engelske fotballforbundet har kommet til enighet med ESPN om en fireårsavtale for tv-rettighetene til FA-cupen. I England vil FA-cupen sendes på ITV og ESPN de neste årene.

Etter at Setanta Sports gikk konkurs har flere av tv-rettighetene måttet selges på nytt. Det engelske fotballforbundet opplyser at de har inngått en fireårsavtle med ESPN om tv-rettighetene til FA-cupen, Englands U21-landslag og den kommende Women's Super League.

Avtalen skal løpe fra sommeren 2010 og frem til sesongslutt 2013/14. Kontrakten vil komme i tillegg til den rettighetsavtalen FA har med ITV om FA-cupen og Englands A-landslag frem til 2012.

ESPN skal vise eksklusivt inntil 25 FA-cupkamper per sesong, inkludert en semifinale eksklusivt og samsending av FA-cupfinalen (på både ESPN og ITV).

Denne sesongen (2009/10) skal FA-cupen vises av ITV. De skal sende tre kamper fra 3. til 5.runde (blant annet Reading-Liverpool) - én kamp pr. runde i tillegg til opprinnelig avtale - og alle kampene fra kvartfinalene og fremover.

Fra 2010/11 skal ESPN vise to tv-kamper i FA-cupens 1. og 2. runde (pluss to omkamper per runde), tre kamper fra 3. til 5. runde (pluss inntil én omkamp per runde), to kvartfinaler (pluss inntil én omkamp) og én semifinale hver av de neste fire sesongene.

ITV skal fortsette å overføre én kamp i 1. og 2. runde, to kamper fra 3. til 5. runde, to kvartfinaler og én semifinale.

I tillegg skal én eller to kamper frem til 5. runde vises på thefa.com.

I Norge har Viasat tv-rettighetene til FA-cupen både i 2009/10 og 2010/11.