ESPN oppretter ny kanal

Det amerikanske tv-selskapet ESPN skal vise Premier League-fotball de neste fire sesongene, og vil derfor opprette en ny kanal i Storbritannia. Setantas rettigheter i FA-cupen legges ut for salg.

Det Disney-eide tv-selskapet ESPN har tatt over tv-rettighetene til å sende Premier League fra Setanta Sports. ESPN skal sende 46 kamper neste sesong og 23 oppgjør i hver av sesongene 2010/11 til 2012/13. I Storbritannia har ESPN-kanalene ESPN Classic og ESPN America. Nå opplyser Lynn Franks, managing director i ESPN International, at det skal opprettes en ny tv-kanal.
- Vår intensjon er å lansere en ESPN-kanal som vil vise Premier League og annen sport. Det er et stort steg å kjøpe Premier League-rettigheter. Vi er spente på å bruke dette som en plattform til å bevege oss i retning av (mer) lokal direktesendt sport.

Selskapet har allerede skrevet under en avtale med Sky, og det forventes at den nye kanalen vil bli tilgjengelig for £10 i månenden.

Setata sitter også på rettigheter til FA-cupen, FA Community Shield, FA Youth Cup og det engelske landslaget. Disse rettighetene må også legges ut for salg på ny. ESPN er en av kandidatene til å sikre seg flere rettigheter.
- Vi er ut etter å skaffe oss rettigheter som vil gjøre forretningene fornuftige for oss og hjelpe oss med å bygge opp en kanal som tilbyr stor sport til fansen.