Et fjell å bestige

I e-cupen har Liverpool har aldri vunnet mot engelske lag borte, og Chelsea aldri tapt med mer enn to mål hjemme. Chelsea flest frispark imot. LFC færrest avslutninger på mål. Spansk dommer.

Liverpool må hente inn Chelseas 3-1-forsprang for å gå videre til semifinalen. Statistikken viser at Rafael Benítez' mannskap står foran en nesten umulig oppgave på Stamford Bridge.

+ Chelsea har aldri blitt slått ut sammenlagt i e-cupen etter å ha vunnet den første kampen borte.

+ Laget med bortekamp til slutt har gått videre de tre gangene Liverpool og Chelsea har møtt hverandre i cupspillet i Champions League.

+ For å gå videre må Liverpool bli det første laget til å score tre mål i en e-cupkamp på Stamford Bridge. Chelseas største hjemmetap i Europa er 0-2 mot Besiktas, i Champions League i oktober 2003.

+ Chelsea har kun tre e-cuptap hjemme, mot Lazio i 1999/2000, Besiktas i 2003/04 og Barcelona i 2005/06.

+ Liverpool har funnet veien til nettmaskene kun to ganger på de fire tidligere Champions League-kampene på Stamford Bridge. Kun på to av 75 besøk har de røde klart å oppnå et resultat som denne gang sender dem videre til semifinalen etter 90 minutter.

+ 1-3-tapet mot Chelsea var første gang Liverpool tapte den første kampen hjemme i en UEFA-turnering. De røde tapte riktignok første kamp 0-1 hjemme mot Leeds i 1970/71, men det var i den gamle Messebycupen. Returoppgjøret på Elland Road endte målløst.

+ Liverpool vant Champions League-finalen i 2005 etter å ha ligget under 0-3 ved pause mot AC Milan.

+ Chelsea er ubeseiret på 16 Champions League-kamper hjemme siden februar 2006. 13 av kampene er vunnet.

+ Chelsea er ubeseiret på 12 hjemmekamper i alle turneringer. Ni av kampene er vunnet. De har kun tapt to av sine seneste 97 ligakamper på Stamford Bridge, mot Liverpool (0-1) 26. oktober og Arsenal (1-2) 30.november.

+ London-laget ble slått ut i kvartfinalen i 1999/00. Da ledet de 3-1 etter første kamp, men tapte 1-5 mot Barcelona på Camp Nou i returen.

+ Liverpool har snudd et tomålstap til avansement på ett av syv forsøk. De beseiret Auxerre 3-0 på Anfield i UEFA-cupen i 1991/92, og gikk videre med 3-2-sammenlagt.

+ Liverpool har røket ut i kvartfinalen kun tre ganger på 13 forsøk. CSKA Sofia (1982), Widzew Lodz (1993) og Bayer Leverkusen (2002) har blitt for sterke tidligere.

+ De røde har kun vunnet fire av 17 kamper mot engelske lag i Europa tidligere. Syv kamper har endt uavgjort og seks er tapt.

+ Liverpool har aldri vunnet mot engelske lag på bortebane i e-cupen.

+ Liverpool vant ligamøtet på Stamford Bridge i oktober. Dermed stoppet Londonlagets ubeseirede rekke på 86 kamper på eget gress.

+ Chelsea slapp inn tre mål mot Bolton i helgen. Det er første gang på 38 hjemmekamper i alle turneringer at de har sluppet inn tre mål eller flere på Stamford Bridge siden 4-4 mot Aston Villa 26.desember 2007.



+ Kampen mot Chelsea blir Liverpool 300. i Europa

+ Den neste seieren blir de rødes 100. i den gjeveste e-cupen.

+ Jamie Carraghers neste kamp i Champions League blir hans 75. i turneringen.

+ Javier Mascherano er den spilleren som har pådratt seg flest frisprk (25) i Champions League denne sesongen.

+ Liverpool har hatt færrest avslutninger på mål (49) og færrest avslutninger utenfor (47) av de åtte gjenværende lagene i turneringen.

+ Liverpool har fått tildelt færrest frispark (110).

+ De røde har scoret tre eller flere mål i fire av de seks seneste kampene i alle turneringer.

+ Anfield-klubben har scoret tre eller flere mål i seks av de 24 bortekampene i alle turneringer denne sesongen.

+ Merseysiderne har bare tapt én av de seneste 21 ligakampene, og har scoret 59 ligamål denne sesongen, flere enn noe annet lag.



+ Mot Bolton gjorde Guus Hiddink to endringer på laget fra startopptillingen mot Liverpool. Ricardo Carvalho og John Obi Mikel kom inn for Alex og Michael Essien.

+ Av de gjenværende klubbene i Champions League er Chelsea laget som har forårsaket flest frispark (159) og fått flest gule kort (21).



+Luis Medina Cantalejo fra Spania skal dømme Chelsea-Liverpool. Han var pipeblåser da Chelsea tapte 1-3 mot Roma tidligere denne sesongen, og Deco ble utvist.




Kilder: uefa.com, liverpoolfc.tv.