Et sentralt spørsmål

Med Xabi Alonso borte og Alberto Aquilani fortsatt skadet er den sentrale midtbanen en av lagdelene hvor en kan hevde at Liverpool har tynnest dekning. Hvem spiller mot Leeds?

Hvis en skal prøve å lese imellom linjene ut fra uttalelser de siste dagene vil Rafael Benitez ta ut et rutinert reservelag mot Leeds i Yorkshire i kveld. Det kan bli elleve forandringer fra det laget som slå West Ham på lørdag, men samtidig ikke plass til mye ungt.

Diego Cavalieri vil få en sjelden kamp mellom stengene, noe annet vil være overraskende. Under Benitez, og tidligere Gérard Houllier, har det blitt vanlig i Liverpool å benytte reservekeeperen i Carling Cup.

Daniel Agger kan få en startplass i Leeds, eller Rafa kan velge å ikke risikere dansken i hva som kan bli en fysisk utfordring mot et sultent hjemmelag. Daniel Ayala har kommet først i ungdomskøen og vi tror enten han eller Agger blir partner til Sotirios Kyrgiakos. Phillip Degen får nok nikket på høyreback. Martin Kelly forbereder seg til VM for U20 landslag og Stephen Darby har ikke greid å presse frem sitt kandidatur i sommer. På den andre siden står det mellom Fabio Aurelio og Andrea Dossena, men de kan også spille på midtbanen og begge får nok starte.

Liverpools sentrale midtbane har vært en grunnmur for de røde de siste sesongene, men Alonso ut har gjort at man er blitt mer sårbar. Det vil være overraskende om Steven Gerrard kommer nærmere enn en benkplass når avspark går 20.45 og selv om Javier Mascherano ikke har hatt så mye spilletid i det siste våger neppe Rafa å bruke verken han eller Lucas. Damien Plessis og Jay Spearing er høyaktuelle, men det kan bli tøft mot Leeds om begge de unge reservelagsspillerne tas ut.

Babel, Riera, Voronin og N'Gog er gjengangere på reservebenken, og Benitez ventes å gi alle spilletid på Elland Road. Ryan Babel har vært positiv i et par innhopp på høyresiden og kan få tillit der, selv om nederlenderen i tillegg er et spissalternativ. Ungguttene Nathan Eccleston og David Amoo har vist tendenser på reservelaget, men starter neppe. Kanskje ryddes det plass til en av dem på benken. Daniel Pacheco er en annen som vil håpe at Carling Cup kan gi ham en sjanse denne sesongen, men spanjolen har vært plaget av en skade i det siste.

Hvis Benitez har en klar mening om at det er viktig å avansere til 4.runde kan det være at han tar med noen etablerte førstelagsspillere i troppen, og for eksempel ha en i bakhånd til hver lagdel. Og at han i tillegg gir åpning for et par unggutter, som kan få sjansen hvis situasjonen tilsier det. Den unge franskmannen Chris Mavinga kan for eksempel dekke opp i midtforsvar og på venstrebacken.

Et mulig Liverpool i kveld: Cavalieri; Degen, Agger/Ayala, Kyrgiakos, Dossena; Plessis, Aurelio; Babel, Voronin, Riera; N'Gog.