Et venstreproblem

En kan hevde at fysioterapeutene har vært de viktigste personene på Melwood denne uka, da Rafael Benitez har jobbet med å få et så sterkt lag som mulig på beina.

De største og viktigste spørsmålstegnene har vært ved Glen Johnson, Fernando Torres og Steven Gerrard. Hvis en skal lese mellom linjene er det største sjanse for at Johnson spiller og minst for Gerrard, mens Torres har om lag 50 % mulighet til å være med fra avspark.

Uten at det har blitt bekreftet virker også Albert Riera ute, mens Sotorios Kyrgiakos, Andrea Dossena og Martin Kelly heller ikke er tilgjengelige for troppen. Som ventet risikerer heller ikke Rafa en Alberto Aquilani som nylig startet med full trening igjen etter sitt langvarige opphold.

Benitez er dermed uansett noe kneblet og kan bli nødt til å benytte spillere i posisjoner de vanligvis ikke spiller i. Spesielt på venstresiden skal det bli spennende å se hva manageren velger.

Hvis en antar at Glen Johnson blir klar, tror vi fireren foran Pepe Reina kan bli Johnson, Carragher, Agger og Aurelio. Agger er på vei mot toppformen etter sitt comeback og Carra blir ikke vraket til en slik kamp, selv om en kan argumentere for at Martin Skrtel er den beste duellspilleren man har for øyeblikket. Fabio Aurelio sliter med å spille tre harde kamper i uka og sliter med å komme i kampform som følge av alle avbrekkene med skader, men var brukbar som innbytter på midtbanen mot Lyon. Det kan fort bli en posisjon han får i dag også, men Emiliano Insua hadde sesongen svakeste opptreden mot franskmennene og en offensiv Rafa Benitez kan velge mer rutine mot hurtige Antonio Valencia. Skulle Johnson være ute vil Carragher trolig bli flyttet ut på høyrebacken.

Mascherano og Lucas kommer til å spille sentralt på midtbanen, selv om Gerrard skulle blir friskmeldt, det er vi ganske overbevist om. Hvilke tre som spiller foran den søramerikanske duoen er imidlertid lagt mer åpent, hvis Rafa bruker sitt forventede 4-2-3-1. Dirk Kuyt vil spille, og trolig Yossi Benayoun også, men det er mer åpent hvor. Ryan Babel og Andriy Voronin er andre alternativer, men virker å være langt nede på ranglisten til manageren. Benitez synes også å like å bruke Kuyt sentralt i litt tøffe kamper og hvor Gerrard eller Torres mangler. Stevie G synes å slite med å bli klar og det lovde ikke godt at han slo opp skaden på tirsdag. Uten ham tipper vi Rafa går for et offensivt oppsett med Benayoun sentralt og Ryan Babel ute til venstre, selv om det altså kan være en mulighet for at han safer litt mer og dobler opp med Insua og Aurelio ute til venstre.

På topp krysser en fingrene for at Fernando Torres har ristet av seg sin lyskeskade, og legeteamet vil neppe spare på de smertestillende sprøytene om det er noen sjanse for at man kan få en rimelig klar Fernando til å utfordre Nemanja Vidic igjen. David N'Gog gjorde en grei jobb mot Lyon, men ikke noe mer, og Dirk Kuyt får trolig spissplassen dersom Torres ikke er klar. Det vil eventuelt medføre ytterligere rokkeringer og kan åpne for at Voronin kommer inn.

Vi tipper Liverpool starter slik: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Aurelio; Mascherano, Lucas; Kuyt, Benayoun, Babel; Torres.

Avspark er kl 15.00 og vi følger kampen hvert spark på liverpool.no.

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.