Everton res v Liverpool res 1-1

Poengdeling var greit nok naboene på Merseyside seg i mellom, etter at Liverpool hadde overtaket før pause men Everton skjøt i tverrliggeren to ganger i 2.omgang.

Etter en skuffende sesong så langt vil Liverpool passere Everton på tabellen dersom man vinner kveldens derby i Widnes.

San Jose og Kelly utgjør et solid midtstopperpar, og kapteinen Stephen Darby bidrar også til at man har et bra forsvar. Darby spiller i kveld venstreback. Problemet kan bli å score mål uten Krisztian Nemeth på topp.

Vi oppdaterer når det skjer noe i mini-derbyet.

Everton:
Carlo Nash; Seamus Coleman, John Irving, James McCarten, Moses Barnett; Luke Powell, Eunan O'Kane, Nathan Craig (Agard 72), Hope Akpan; James Wallace, Scott Spencer.

Liverpool:
Martin Hansen; Emmanuel Mendy, Mikel San Jose, Martin Kelly, Stephen Darby; Jay Spearing, Damien Plessis, Victor Palsson (Vincent Weijl 71), Gerardo Bruna (Vitor Flora 90); Daniel Pacheco, Andras Simon.
Reserver: Dean Bouzanis, Steven Irwin, Ronald Huth.

1.omgang:

2.min:  Kjempesjanse da Pacheco og Bruna kombinerer ute til venstre og Victor Palsson får ballen i beina på 5-meteren. Islendingen greier imidlertid ikke få ballen forbi Carlo Nash med bredsiden.

Palsson spiller ute til høyre, Bruna til venstre og Spearing foran Plessis sentralt i en tilsynelatende nokså trang midtbanefirer.

9.min: Bra spill igjen fra Liverpool og Simon får en skuddsjanse fra 18 meter. Den store ungareren får imidlertid ikke skikkelig klem på forsøket med venstrebeinet.

13.min: Palsson header videre et fremspill til Simon, som header tilbake til Spearing i returrommet. Den lille scouseren prøver en ambisiøs volley fra 20 meter, men greier ikke å få ballen under tverrliggeren.

14.min: Everton angriper og Hansen klarerer svakt inne i feltet, men han retter opp sin egen feil da han er hurtig nede i beina på angriperen som får ballen.

20.min:  Glimrende av Pacheco da han først skaffer seg plass og slår siden inn et perfekt veiet innlegg med yttersiden. Ballen treffer hodet til Andras Simon 5-6 meter fra mål, men spissen header svakt rett på Nash. 

26.min:  Pacheco blir taklet kraftig da han legger an til skudd på hjørnet av straffefeltet, og spanjolen blir liggende og holde seg til ankelen. Etter behandlet synes han imidlertid å være ok og fortsetter å spille.

29.min:  Mendy får behandling etter å ha fått en albue i hodet. Fysioterapeuten har det travelt selv om det ikke har vært noen stygg kamp så langt.

30.min:  1-0 SPENCER - En kjempetabbe av den unge keeperen Martin Hansen da han lar et skudd fra nesten midtbanen gå inn. Målscorer for Everton var Scott Spencer. Faktisk er det ikke et skudd en gang, men et tilbakespill etter at Liverpool spilte ballen ut da Mendy var skadet. Ballen triller mellom beina på Hansen.

34.min:  Coleman i boka for å ha meiet ned Gerardo Bruna.

30.min:  1-1 AKPAN (selvmål) - Pacheco slår inn et frispark fra Liverpools venstrekant, og i en duell med Andras Simon ved første stolpe stusser ballen på hodet til Akpan og inn i eget nett.

38.min:
Ballen havner ute hos Mendy i returrommet, men skuddet fra 25 meter går over og utenfor.

Pauserapport:
En lite typisk omgang i et Merseyside-derby, hvor en må si at de nordiske innslagene hos Liverpool ikke har hatt 45 minutter de vil tenke tilbake på med særlig glede. Victor Palsson hadde nær skrevet overskrifter før to minutter var gått, men i sin første kamp fra start brente han omgangens første og største sjanse. I de neste 25 minuttene fikk Liverpool lov til å spille mot et merkelig tamt Everton som pleier å opptre som en gjeng med lausbikkjer i slike oppgjør, men til tross for enkelte flotte detaljer fra Pacheco mangler bortelaget punch. Store Simon på topp er et oppspillspunkt, men ingen goalgetter. Riktignok var et par av Liverpools spillere nede etter dueller, men det var ikke stygt da en av skadene var foranledning til et bisarr åpningsmål. Dommeren ba Craig sentre ballen tilbake til keeper Hansen etter at den var spilt ut som følge av at Mendy lå nede. Utrolig nok lot Martin Hansen ballen trillende passere mellom beina og inn i nettet. Litt heldig utlignet Liverpool da et frispark ble stusset i eget nett, selv om de røde fortjente minst uavgjort ved pause etter spill og sjanser. Palsson har virket noe preget av stundens alvor, men trives vel også bedre sentralt enn ute på høyrekanten. Kanskje setter Ablett snart inn Weijl for å få mer bredde i spillet, og hvis man også greier å få bedre tempo i pasningspillet bør denne kampen vinnes.


2.omgang:


49.min: Bra angrep involvert Spearing, Simon og Pacheco, og hvor Andras Simon gir Dani Pacheco en skuddsjanse like på innsiden av hjørnet av 16-meteren. Spanjolen sender imidlertid ballen et par meter utenfor det bortre krysset.

51.min: O'Kane får lov til å forsere inn i feltet til Liverpool, men fra veldig skrå vinkel setter han ballen på yttersiden av nettveggen.

55.min:  Martin Hansen retter opp noe av inntrykket da han slår en knallhard heading fra McCarten i tverrliggeren, etter at midtstopperen har fått stå umarkert på en corner.

60.min: Bruna prøver å flukte ballen over keeper fra langt hold, men er i realiteten aldri i nærheten av å lykkes.

61.min:  En frustrert Palsson får gult for å ha kommet alt for sent inn i en takling.

66.min: Ny dødball fra Everton. Irving får hodet på ballen ved bortre stolpe, men vinkelen er for spiss til at han får headingen på mål.

68.min: Evertons kaptein Irving med ny heading, denne gang fra corner, men ballen seiler nokså ufarlig over tverrliggeren.

71.min:  Vincent Weijl inn for Palsson.

72.min:  Agard inn for Craig hos Everton.

Weijl går inn på venstrekanten, mens Bruna flytter over til høyre.

73.min:  Mendy i dommerens bok, etter å ha kommet for sent inn i en situasjon hvor innbytter Agard forserer langs kanten.

74.min:  En fin benparada av Hansen, da Everton er farlig frempå inne i feltet.

84.min:  Barnett får advarsel etter å ha felt Pacheco ute ved sidelinja.

85.min: Simon får hodet på frisparket, men under press greier han ikke å presse headingen under tverrliggeren.

87.min: Bruna drar til med venstre, men får ikke corneren han skulle hatt da skuddet går via et forsvarsbein og over.

88.min:  Fin forsering fra Bruna gjør at Pacheco til slutt får skudd fra kanten av feltet, men Nash redder.

89.min:  Agard greier fin å holde på ballen inne i feltet, og spiller til Powell som dunker ballen i tverrliggeren.

90.min:  Flora inn for Bruna.

90+3.min: Weijl kommer endelig ned til linja, men forsvaret får med et visst besvær klarert til en corner.

Sluttrapport:
Liverpool kan ikke klage på resultatet, etter at man mistet mye av det spillemessige grepet etter pause og et Everton med mer selvtillit sendte ballen to ganger knallhardt i tverrliggeren. Likevel sitter en med følelsen av at dette var en kamp man burde ha vunnet, mot et svakere lag. Forsvaret var generelt solid, selv om man slet noe etterhvert når de blå kunne slå dødballer inn i feltet, men midtbanen var dårlig balansert og angrepet nokså tannløst. I realiteten spilte man med fire sentrale midtbanespillere, mens Pacheco heller skaper enn scorer mål og Simon er målskive heller enn måljeger.


Spillervurdering:


Martin Hansen - En utrolig tabbe, men ellers nærmest feilfri, noe som ikke er helt uvant for dansken som har potensial men gir inntrykk av en litt vel stor tabbekvote.

Emmanuel Mendy - Fin backtype, energisk og kvikk, men er fortsatt svært ru i kanten. Gjorde det imidlertid bra i dag og spilte kanskje sin beste kamp for reservene.

Mikel San José - En meget solid midtstopper, som aldri synes å la seg stresse. Gjør sjelden feil og vi synes han var best sammen med Pacheco.

Martin Kelly - Andre halvdelen av et bra midtforsvar. God duellspiller.

Stephen Darby - Kapteinen gjør aldri en dårlig kamp, men spiller igjen på det sikre og er sjelden med framover.

Victor Palsson - Synes å være en sentral midtbanespiller som ble bedt om å spille sin første kamp fra start ute på høyrekanten. Har bra fysikk, men virket preget av stundens alvor og kom aldri skikkelig inn i kampen.

Damien Plessis - Synes å ha kommet til et stadium hvor han bare gidder å gjøre det han må som midtbaneanker. Har en viss pondus, men kunne ha gjort langt mer.

Jay Spearing - Innsats er ikke problemet til scouseren og var som vanlig mye involvert, men har spilt bedre i tidligere kamper mot Everton enn dette.

Gerardo Bruna - Gerardo var heller anonym så lenge han spilte på venstrekanten. Da han ble flyttet ut til høyre syntes han å våkne noe til liv og var en del mer involvert mot slutten av kampen.

Dani Pacheco - Banens beste spiller før pause, og viste også enkelt glimt de siste 45 minuttene. Fine detaljer, selv om vi gjerne skulle ha sett enda mer sluttprodukt av det den lille spanjolen gjør med ballen.

Andras Simon - Brukbar kamp av den store spissen, som kjempet hardt på topp alene med et par sterke stoppere. Han er imidlertid mer en target man enn en målscorer.

Vincent Weijl - Fikk noen minutter ute på venstrekanten i en kamp hvor behovet for en ortodoks ving hos Liverpool var skrikende. Nederlenderen har imidlertid vist svak form på nyåret og slet helt tydelig med selvtilliten.