Everton res. - Liverpool res. 0-1

Nathan Eccleston ble matchvinner i kveldens miniderby. Vinnermålet kom på straffespark like før pause. Zsolt Poloskei ut med en tilsynelatende alvorlig skade.

Nathan Eccleston vil lede Liverpools angrepsrekke i nabooppgjøret i Barclays Premier Reserve League North i Widnes i kveld. Kampen kan følges online på liverpoolfc.tv. Avspark er klokken 20.00. Liverpool.no vil også ha en fortløpende oppdatering fra kampen her på siden.

Liverpoolfc.tv melder at den ungarske midtbanespilleren Zsolt Poloskei vil starte sin første kamp for reservelaget på Stobart Stadium, mens landsmannen Peter Gulacsi vil vokte buret.

Liverpools lag mot Everton: Peter Gulacsi, Emmanuel Mendy, Robbie Threlfall, Victor Palsson, Chris Mavinga, Steven Irwin, Nikola Saric, David Amoo, Nathan Eccleston, Zsolt Poloskei, Alexander Kacaniklic. Reserver: Martin Hansen, Vitor Flora, Jordy Brouwer, Vincent Weijl, Nikolaj Køhlert.

Vertene Everton vil i likhet med de røde stille med et ungt reservelag i denne kampen. Deres startellever vil ha en snittalder på 18 år. Men i startoppstillingen til de blå finnes det også spillere med førstelagserfaring. Forsvarer Seamus Coleman, midtbanespiller James Wallace og spissene Jose Baxter og Kieran Agard har alle fått innhopp for førstelaget.

Everton gjør kun en forandring på det reservelaget som slo Bolton 1-0 på bortebane for to uker siden, ved at Hope Akpan erstatter Nathan Craig.

Evertons startoppstilling: Adam Davies, Seamus Coleman, Jake Bidwell, Shane Duffy, Aristote Nsiala, James Wallace, Adam Forshaw, Anton Peterlin, Hope Akpan, Jose Baxter, Kieran Agard.

1. omgang:
1. min: Kampen er i gang på Stobart Stadium.

5. min: Det er høy intensivtet og temperatur, og de blå har allerede pådratt seg et kort på Forshaw som nesten burde vært oransje. Det er tydelig at dette er et lokaloppgjør.

10. min: Liverpool har spilt seg til flere hjørnespark i starten. Spesielt David Amoo har de blå slitt med å stoppe på høyrekanten.

12. min: Akpan pådrar seg et gult kort for en takling på Irwin. Kunne blitt gitt rødt.

18. min: Baxter kommer til kampens så langt største sjanse for Everton, når et innlegg blir stusset bak i feltet, hvor han står helt alene. Ballen kommer brått på han, og headingen går over mål.

23. min: Eccleston får te sjanser etter en corner, men det siste skuddforsøket havner i nettveggen. God sjanse for Liverpool.

25. min: Chris Mavinga header i tverrleggeren etter nok en corner!

38. min: Det er tydelig på Nathan Eccleston at han har selvtilliten i orden om dagen. Unggutten er ikke redd for å prøve seg.

45. min: Eccleston setter fart mot Everton-forsvaret, og blir tatt av Duffy inne i feltet. Klar straffe, og han skal ta straffesparket selv!

45. min: Eccleston banker ballen høyt i mål. Et meget sikkert straffespark, og en meget fortjent ledelse.

Liverpool har vært det beste laget i denne førsteomgangen, og sett farligst ut. At de tok en sen ledelse var også fullt fortjent. Liverpools offensive spillere besitter ferdigheter og hurtighet som gjør at de blå naboene har hatt nok å stresse med i førsteomgangen. Duffy ble lurt av Ecclestons, noe som ga Liverpool et straffespark. Det har vært travle tider for Eccleston i det siste, og også i dag er han i begivenhetens sentrum. I starten var det høy tenning og en del stygge taklinger, men dette roet seg utover i omgangen. Everton har også hatt noen muligheter, men de røde har vært det beste laget og leder fortjent.

2. omgang:
45. min: Andre omgang er i gang. Ingen bytter fra noen av lagene.

56. min: Lite å melde de første ti minuttene av den andre omgangen. Everton gjør to bytter.

58. min: Baxter med en veldig stygg takling på Mendy. Han er veldig heldig som slipper med det gule kortet. Mendy ligger nede med smerter etter taklingen. Med en strengere dommer kunne det fort vært 11 mot 8 her.

59. min: Mendy kan fortsette.

61. min: Kacaniklic har pådratt seg en leggskade, og ser ut til å måtte gi seg.

62. min: Enda en grisetakling fra Everton. Nsiala på Poloski denne gang, og nok en gang slipper de blå unna billig. McMahon er forståelig nok forbannet på oppførselen til de unge blå.

66. min: Everton tar ut Baxter, som vet han burde vært utvist.

67. min: Straffe til Everton, hands på Threlfall. Hendelsen skjer etter at Gulacsi er ute og header bort et Everton-fremspill. Headingen går til en Everton-spiller, og ballen treffer Threlfall når den unge blå forsøker passere han.

67. min: Kieran Agard setter straffesparket i stolpen og ut!

70. min: Poloskei, som har spilt seg stort opp, forsøker seg på et langskudd. Meget bra forsøk, og kun centimetre til side for mål.

71. min: Liverpool er heldige, når Mavinga takler uten å være på ball inne i feltet. Dommeren gir corner, men Everton kunne nok fått straffe på den.

75. min: Brouwer erstatter Kacaniklic.

77. min: Threlfall med et veldig svakt tilbakespill, som Liverpool så vidt får klarert før en Everton-angriper får avsluttet.

80. min: Saric med en fin stikker til Brouwer med hælen (!). Den kom litt brått på Brouwer, som vendte rett opp i en Everton-forsvarer inne i feltet.

83. min: Saric har vist at han har et stort teknisk register de siste minuttene.

85. min: David Fairclough har kåret Mavinga som banens beste. Med unntak av taklingen som kunne gitt Everton straffe etter 71 minutter, har han virkelig spilt en god kamp.

85. min: Nikolaj Køhlert får sin debut. Kommer inn for Mendy.

86. min: Nathan Eccleson blir Liverpools førstemann i boka, etter en alt for sen takling.

89. min: Vitor Flora kommer inn for Saric.

90. min: Poloskei ligger nede og holder seg til kneet. Ser ikke ut til å ha vært noe kontakt, men en vridning. Han er i store smerter. Trist for en spiller som har slitt så mye med skader, og har spilt en så god kamp.

90+3. min: Zsolt Poloskei forlater banen på båre.

90+6. min: Dommeren blåser av.

Sluttrapport: Liverpool var nok bedre i førsteomgangen enn i andre, men vant likevel fullt fortjent miniderbyet mot Everton i kveld. Det ble en kamp preget av en del stygge taklinger, og Everton var utrolig heldige som fikk fullføre kampen med 11 mann i dag. På slutten presset Everton på, og de unge røde viste heroisk innsats bakover på banen. Et stort skår i gleden med skaden til Zsolt Poloskei, som så alvorlig ut.