Everton sliter med skader på angripere

Everton sliter med skader på angrepspillere foran Merseyside-derbyene. Supporterne tror det blir vanskelig å skape bedre forhold mellom fansen. Finnan feilet legetest, men kan havne i Newcastle.

Liverpool har nærmest skadefritt mannskap. Kun Daniel Agger står på skadelisten, men dansken forventes å rekke mandagens Merseyside-derby.

For Everton er situasjonen verre. De må klare seg uten midtbaneespilleren Marouane Fellaini, Han pådro seg sitt tiende gule kort for sesongen i forrige helgs oppgjør mot Hull. Han mister dermed både liga- og cupoppgjøret mot liverpool. For øvrig sliter de blå med skader på flere angripere. James Vaughan (kne), Aiyegbeni Yakubu (akilles) og Louis Saha (hamstring) er på sidelinjen. Det samme er forsvarspillerne Nuno Valente (kne) og Joseph Yobo (hamstring).

Supporterne tror ikke på bedre forhold mellom supporterne
Politiet advarte i går supporterne til Liverpool og Everton om at de kan bli straffeforfulgt for upassende tilrop på de kommende to Merseyside-derbyene. Tilskuere kan bli kastet ut fra stadion og risikerer utestengelse. Begge lags supportere håper at advarselen kan være med på å skape et triveligere lokaloppgjør, men har lite tro på at det skal skje.

- Det er mange fans som er lut lei av dette. Hvis politiet gjør det rettferdig, så greit nok. Alt vi kan gjøre er å be ordentlige fans om å avstå fra uanstendige sanger, uttaler Ian MacDonald, talsmann for Everton Independent Blues.

- Det er veldig trist, men tilropene "Merseyside, Merseyside" fra 1980-tallet er langt borte.

- Det har blitt veldig stygt nå. La oss ikke synke til et nivå der vi fornærmer deres spillere. Det vil være mye bedre med tre poeng og avansement til neste runde i FA-cupen. Politet har kommet med en oppfordring. Jeg vil si til supporterne: "Hvordan vil det føles å ikke være i stand til å følge klubben på tre år fordi man har dummet seg ut i 90 minutter?".

James McKenna fra Spirit of Shankly har følgende kommentar.
- Det er uvanlig for politiet å si slikt. Det skal være en policy fra fansen selv. Forholdet mellom supporterne har sunket til et meget lavt nivå. Det er vanskelig å se det bli bedre.

- Jeg har gått på fester og blitt fornærmet for å være Liverpool-fan. Hvis politiet forsøker å involvere seg, vil det skape enda større problemer.

- Stammekultur ser ut til å ta over når man går gjennom telleapparatene, og når det finnes tusenvis av dem der, selv de snilleste menneskene blir drevet med.

Finnan kan havne i Newcastle
Ifølge rapporter fra Spania kan Steve Finnan komme til å havne i Newcastle etter at Espanyol har akseptert et bud på £1,3M. I går så det ut til at høyrebacken var på vei til Hull. En overgang til "The Tigers" har visst falt vasken. Det verserer to ulike grunner til det. En versjon er at Espanyol ikke var fornøyd med måten Hull ville betale overganssummen på. Forslaget gikk ut på at det skulle betales i rater over tre år. I England sies det at at Finnan ikke besto legetesten grunnet en stram lårmuskel. Espanyol skal nå ha akseptert et bud fra Newcastle på den tidligere Liverpool-spilleren.