Everton U18 - Liverpool U18 3-2

Juniorene tapte 3-2 i en jevn bortekamp mot nabo Everton, hvor Lauri Dalla Valle gjorde begge målene for de røde.

Everton: Davies, McArdle, Barnett, McCarten, Duffy, Baxter, McCready, Wallace, Codling, Powell (McAlany 84), Craig. Reserver: Sheppard, Forshaw, Kinsella, Nsiala.

Liverpool: Bouzanis; Scott, Irwin, Wisdom, Bucthmann; Amoo, Pepper, Ince, Kacaniklic; Eccleston, Dalla Valle.
Reserver: Duran, Metcalf, Roberts, Cooper, Ajdarevic.

Liverpool stiller med sitt antatt sterkeste lag, med mulig unntak av den store midtstopperen Joe Kennedy, og betrakter nok også kampen som en gjennomkjøring foran torsdagens cupkamp mot Chelsea på Anfield.

1.omgang:

2.min: Liverpool har en bra sjanse da både Dalla Valle og Kacaniklic prøver skudd fra bra posisjoner, men begge forsøkene blir blokkert.

7.min: Everton prøver å utnytte en sterk medvind i 1.omgang ved å skyte på frispark fra 30 meter, men ballen går utenfor.

12.min:  1-0 MCCREADY - Liverpool protesterer da Bouzanis blir avblåst for å ha handset utenfor egen 16-meter. Fra hjørnet av straffefeltet bender McCready ballen opp i motsatt kryss på frisparket.

13.min:  1-1 DALLA VALLE - De røde angriper rett fra avspark og Eccleston kan legge inn til Lauri Dalla Valle fra venstrekanten, som sender ballen rett i nettet fra ca 10 meter.

14.min:
Tyske Christopher Buchtmann kommer opp fra sin venstreback og prøver seg fra 12-13 meter, men keeper greier å ta sin egen lille retur før måltyven Dalla Valle rekker fram.

20.min: Svenske Alex Kacaniklic prøver seg fra venstresiden, men ballen går et par meter over motsatt kryss.

26.min: Kacaniklic legger inn fra venstre, men Dalla Valle header over. Everton angriper direkte men sender et langskudd over.

28.min: Codling kommer seg forbi Wisdom, som har trukket ut mot siden, men får ikke avsluttet skikkelig.

29.min:  1-2 DALLA VALLE - Amoo kommer fram på høyresiden, og nok en gang er Lauri Dalla Valle klinisk foran mål når han banker ballen bak Evertons keeper.

31.min:
Powell header over for Everton, fra god posisjon.

32.min:  2-2 MCCARTEN - Everton får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren, og svære McCarten stusser ballen videre i mål.

33.min:
 Gult kort til Liverpools kaptein Steve Irwin, da han er først på ballen men kommer med knottene først.

35.min: Bouzanis slipper en corner ved bakre stolpe, men Michael Scott får beina ballen unna i siste liten.

36.min:  Codlng får gult hos vertene.

38.min: McCarten kommer seg forbi Buchtmann og Everton kan heade fra kort hold ved bakre stolpe, men Bouzanis får parert. Stor sjanse. Like etterpå roper Liverpool på straffe etter en felling inne i feltet, men uten at dommeren reagerer.

39.min: Eccleston skyter, men til side for mål.

41.min:
Eccleston finner Amoo med en fin stikker, han skyter fra 16-meteren men via et forsvarsbein og til corner.

43.min:  José Baxter, som har vært innom Evertons førstelag, i boka etter en felling av Irwin som var av i hvert fall av mørk gul farge.

Pauserapport: En nokså jevnspilt og hendelsesrik 1.omgang, som til tross for tre gule kort har vært mer temperamentsfull enn stygg. Everton tok ledelsen mot spillets gang, og var så opptatt av å feire at de selv bidro til at Liverpool raskt kunne utligne. De røde syntes å ha kontrollen da farlige Lauri Dalla Valle gjorde sin andre scoring, men slapp så vertene tilbake i kampen igjen. Hvis noen hadde fortjent å lede var det de røde, og Everton har også hatt fordel av en kraftig medvind før pause.

2.omgang:

48.min:  3-2 DUFFY - Everton får en tidlig corner og Shane Duffy header hjemmelaget i ledelsen ved første stolpe.

50.min:
Buchtmann blir felt i en bra posisjon, men Adam Pepper sender frisparket over.

56.min: David Amoo kommer inn i feltet, men skuddet blokkeres.

58.min: Bouzanis må kaste seg for å redde et ikke alt for vanskelig skudd fra 16-17 meter.

60.min: Evertons venstreback Barnett skyter utenfor, Liverpool kontrer men Kacaniklic sender volleyen høyt over da han får et overlegg fra motsatt kant.

62.min:  Gult kort til Powell hos Everton.

65.min: David Amoo igjen på farten, men igjen går skuddforsøket i et forsvarsbein.

66.min: Pepper skyter utenfor fra langt hold.

72.min: Dalla Valle får et skudd blokkert til corner, etter godt forarbeid av Michael Scott.

78.min: En god innoverskrudd corner fra Adam Pepper har retning mot nettet da en Everton-forsvarer får headet ut. Liverpools spillere jubler, men linjemannen sier nei til spørsmålet om ballen var inne.

83.min:  Gult kort til McCready, etter en stygg takling i lårhøyde på Pepper. Liverpools midtbanespiller er på beina igjen etter litt behandling.

84.min: McAlany inn for Powell hos Everton.

85.min: Amoo skyter over.

87.min: Nytt raid fra David Amoo, som finner Dalla Valle ved første stolpe, men toppscoreren sender ballen like utenfor. Liverpool største sjanse etter pause.

90.min:  Gult kort til Wallace hos Everton.

Det skjedde langt mindre etter pause enn i de første 45 minuttene. Liverpool hadde ballen mest, men man slet med å spille seg til gode sjanser. De beste mulighetene kom fra cornere i medvinden, innoverskrudd av Adam Pepper. Everton var samtidig like farlige på sine kontringer etter at de hadde scoret på tre dødballer i 1.omgang. Totalt sett hadde Liverpool uansett fortjent minst et uavgjort resultat. Vi synes Liverpools beste var den hurtige høyrevingen David Amoo, som var aktiv og kom til mange innlegg og skudd. Et klart pluss også til Lauri Dalla Valle som scoret to mål typisk for en måljeger som han.