Faren over for Jamie, Steven og Javier

Jamie Carragher, Steven Gerrard og Javier Mascherano unngikk gult kort mot Middlesbrough, og dermed er faren over for denne gang med tanke på suspensjoner i den hjemlige ligaen.

Tre Liverpool-spillere var bokført med fire gule kort før kampen mot Middlesbrough i går. Trioen Jamie Carragher, Steven Gerrard og Javier Mascherano var dermed kun en booking unna karantene.

Det engelske fotballforbundets regler for suspensjoner fungerer slik at spillere som pådrar seg fem gule kort innen slutten av februar vil få karantene på en kamp. Kommer man helskinnet gjennom februar, må man opp i ti gule kort innen den andre søndagen i april for å måtte sone karantene - da to kamper.

Dermed kan Carragher, Gerrard og Mascherano altså puste lettet ut for denne gang.

Per dags dato ser listen over gule kort i hjemlig liga og cuper slik ut for Liverpools del:
7-Arbeloa
6-Alonso
4-Carragher,Gerrard,Mascherano
3-Lucas,El Zhar
2-Skrtel,Dossena,Torres,Keane,Babel
1-Riera,Plessis,Hyypiä,Agger

Frem til den andre søndagen i april har Liverpool fem ligakamper på programmet - mot Sunderland (H), Manchester United (B), Aston Villa (H), Fulham (B) og Blackburn (H).

Trioen som i går unngikk suspensjon for fem gule kort kan dermed heller ikke lenger samle ti gule kort innen den andre søndagen i april. De eneste Liverpool-spillerne som i praksis kan samle ti gule kort innen den tid er Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso.