Fire strake seire i Frankrike

Liverpool har vunnet sine fire siste kamper på fransk jord. Innspurt for VM-søknad. Best på Facebook og Twitter. Forandringer på omvisningen.

Foran morgendagens viktige kamp i Lyon står Liverpool bokført med fem seire på 11 kamper på fransk jord. Det er verdt å merke seg at de fire siste kampene er vunnet - mot henholdsvis Bordeaux, Toulouse og Marseille to ganger. De røde har aldri spilt uavgjort i Frankrike. De seks andre kampene tapte man. Dette er faktisk fjerde sesong på rad at Liverpool møter fransk motstand i Champions League.

Liverpool har ikke tapt tre europacupkamper på rad siden september 1968, da de ble slått i fire kamper på rad i UEFA-cupen. De røde har aldri tapt tre kamper på rad i Serievinnercupen/Champions League.

Rafael Benitez sitt mannskap står som kjent bokført med tre poeng på de første tre kampene i årets gruppespill. To ganger har de hatt færre poeng etter tre kamper, og begge ganger gikk man videre fra gruppen. I 2001/02 hadde Liverpool to poeng, men gikk videre trass i at man kun tok sju poeng. I 2007/08 vant man de tre siste kampene, og endte på ti poeng, etter ha stått med kun ett poeng etter tre kamper.

Liverpools neste mål i Champions League blir klubbens 550.scoring i europacupene.

Etter at lagene møttes på Anfield har begge lag vunnet en og tapt en ligakamp. Lyon tapte 4-1 for Nice før de vant 1-0 over St Etienne. Liverpool slo som kjent Manchester United, men tapte deretter for Fulham.

Lyon vil kvalifisere seg for cupspillet allerede nå om de slår Liverpool i morgen, men et uavgjort resultat kan også være nok. Den franske klubben har vunnet sin CL-gruppe fire ganger tidligere. Klubben er å finne i gruppespillet i Champions League for tiende sesong på rad, og har gått videre fra gruppespillet de seks siste sesongene.

Det er også verdt å merke seg at Lyon kun har tapt en kamp tidligere mot engelsk motstand på hjemmebane. Det tapet kom i 2000/01, da Arsenal slo dem 1-0 etter en scoring av Thierry Henry. Men likevel har de ikke vunnet noen av de siste fem kampene mot engelsk motstand på Stade Gerland. Siste hjemmeseier mot et engelsk lag kom mot Tottenham i cupvinnercupen i 1967/68!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Innspurt for VM-søknad
Et VM-sluttspill i England i 2018 kan vise seg å bli verdt hele £200M for Liverpool bys økonomi. Liverpools søknad om å bli VM-by blir overlevert fotballforbundet den 26.november. Byen vil måtte bruke et sted mellom £10M og £15M på å arrangere VM-kampene. £5M av dette håper man å få inn gjennom sponsormidler. I tillegg skal kostnadene dekkes gjennom lotterifond, samt at det forventes at fotballforbundet, Everton FC og Liverpool FC også bidrar med midler.

Liverpools VM-søknad er basert på to nye stadionanlegg, ett for hver av byens to Premier League-klubber. Men man har også inkludert en nødløsning med å bruke dagens Anfield.

- Det er ikke mange som kan vise til tilsvarende erfaringer som Liverpool har med å arrangere store fotballkamper, heter det i søknaden.

Liverpool best på Facebook og Twitter
Liverpool FC er den Premier League-klubben som har flest fans som følger klubben via Facebook og Twitter. Liverpools offisielle facebook-side kan nå vise til over 1 million fans. Samtidig anslås det at klubbens offisielle nettside, liverpoolfc.tv, nå har flere brukere enn tilsvarende sider for resten av Premier League-klubbene til sammen. Også på Twitter har Liverpool nesten tre ganger så mange tilhengere som de nærmeste rivalene. Mer enn 55 500 fans følger LFC via Twitter. Arsenal har til sammen 17 400 brukere på Twitter, mens Chelsea har 17 500. Everton har 2 100 brukere. Manchester United har ingen offisiell facebook-side eller twitter-tjeneste.

Forandringer på omvisningen
Liverpool-supporter og forfatter Dave Kirby bidrar til å revolusjonere omvisningene på Anfield, melder Liverpool Echo. Kirby har nemlig skrevet et nytt manuskript for omvisningene på stadion, og dette medfører at omvisningene for fremtiden også vil inkludere direktørboksen og presserommet.