Flere spillere glapp i ellevte time

The Times avslører at Liverpool har gått glipp av flere store navn de siste fem årene grunnet sendrektighet fra ledelsens side. Les mer av det store intervjuet avisen har gjort med Benitez.

- I 2004 var troppen verdt kanskje £100M? Nå har vi en spiller som alene kanskje er verdt det. Hva da med hele troppen? Kanskje £250M. Det var veldig nære at klubben ble solgt for £85M for fem år siden. Nå er prisen £500M. Vi må gjøre noe riktig, uttaler Rafa.

- Vi er mye bedre på alle områder nå, enn vi var for 3-4 år siden. Da snakker jeg både om den kommersielle siden, markedsføringen av klubben og om fotballen.

- Flesteparten av supporterne, og spesielt gjelder det de som går på kampene, skjønner at laget jobber hardt og forbedrer seg. Laget er bedre enn tidligere. At vi plukket 86 poeng i fjor er en del av denne progresjonen. Klubben beveger seg i riktig retning. Men alle ønsker å vinne, og vi er skuffet når vi ikke vinner kamper og trofeer.

Den dårlige starten på inneværende sesong har brakt mange kritikere på banen, men Benitez føler at mange av disse kritikerne ikke forstår den hele og fulle situasjonen på Anfield. The Times peker på at det har vært uro i kulissene, og finansielle problemer og at man innad i klubben ikke har dratt i samme retning har gjort oppgaven vanskelig.

- Du setter opp en liste med spillere du ønsker å kjøpe. Du har et førsteønske, et andreønske og et tredjeønske. Mister du førsteønsket ditt, er det som regel fordi spilleren har skrevet under for en annen engelsk klubb. Når du taper kampen om spillerne mot dine rivaler, gjør det situasjonen verre. Hvert år må vi jobbe hardt for å være konkurransedyktige, og noen ganger vinner de andre klubbene drakampen som spilleren du ønsker deg, noe som er frustrerende.

The Times trekker frem spillere som Gareth Barry, Florent Malouda, Nemanja Vidic og Aaron Ramsey som spillere som Benitez hadde øverst på ønskelista, men som i stedet endte opp hos de rødes argeste rivaler. Avisen avslører at Benitez hadde blitt enig med Cardiff om å betale £1.5M for Ramsey, og at et tilsvarende beløp skulle betales senere. Men overgangen stoppet opp på styrenivå i Liverpool FC, og Arsenal kom inn med et bud på £5M.

- Da jeg kom til klubben måtte mesteparten av spillerstallen skiftes ut. Vi måtte foreta denne utskiftningen over flere år. Førstelaget var svakt på den tiden, og reservelaget var enda dårligere stelt. Så vi måtte kjøpe squadspillere og gamble en del. Noen av de spillerne vi kjøpte har vært gode, mens andre ikke var gode nok. Det er slik du må operere når du ikke har nok penger tilgjengelig. Problemet startet allerede på akademiet. Vi produserte ikke egne spillere, slår Benitez fast.

- Dette er det første året i min andre femårskontrakt i klubben, og for første gang har jeg noe jeg skulle ha sagt når det gjelder akademiet. Vi prøver å bygge noe for fremtiden. Vi har hentet unge spillere for til sammen cirka £5M. Spillere som Gulacsi, Pacheco, Ayala, N'Gog og Insua. Markedsverdien til Insua er nå nok til å dekke alle kjøpene av alle de unge spillerne vi har sikret oss de siste fem årene. Vi bygger fundamentet, slik at vi kan vinne i fremtiden, legger han til.

- Jeg ønsker også at akademiet skal produsere lokale spillere. Vi klarte ikke det en periode, og måtte se oss om etter unge spillere andre steder. Men vi trenger også lokale spillere.

Som et ledd i dette arbeidet ansatte Benitez legenden Kenny Dalglish ved akademiet.

- Han er en bra tilvekst. Han kjenner klubben, har gode holdninger og er sterk nok mentalt til å forsvare klubben som ambassadør. Hans rolle ved akademiet bidrar til at vi trekker til oss nye spillere.

Benitez skjønner imidlertid at det er viktig at førstelaget begynner å vinne snart.

- Jeg føler meg ganske trygg på at vi vil bli blant de fire beste i ligaen. Men vi fokuserer hele tiden på neste kamp. Spillerne vil få mer selvtillit om vi tar tre poeng mot Manchester City. Når du taper eller spiller uavgjort, går du skuffet hjem. Men du kan ikke tillate deg å bli for deprimert, da det er viktig at jeg drar ut til Melwood, viser styrke og gir spillerne troen på seg selv igjen.

- Jeg har tro på det vi driver med, og troen blir styrket i samtaler med fansen. De oppfordrer meg til å fortsette ufortrødent videre. Om vi kan bli bedre? Ja. Vi vil bli bedre.