Forretten serveres i kveld

I kveld får man en forsmak på helgens toppkamp mellom Liverpool og Man Utd, når de to klubbenes reservelag møtes i Warrington. Nemeth snart tilbake. Weijl fikk trene med førstelaget.

Gary Abletts reservelag blir satt på en skikkelig prøve i kveld, når Manchester Uniteds nest beste gjester Halliwell Jones Stadium i Warrington, som en generalprøve på lørdagens storkamp mellom de to klubbenes førstelag. Kveldens kamp har avspark klokken 20.30, og kan ses live på LFC TV for de som har e-season ticket.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap er nummer fem på reservelagstabellen, mens Liverpool er nest sist i Barclays Premier Reserve League North. Abletts mannskap har like mange poeng som bunnlaget Hull, men de røde har sju mål bedre målforskjell.

- Vi ser veldig frem til denne kampen, da det nesten har gått en måned siden sist vi spilte seriekamp. I fjor var det cirka 12 000 tilskuere tilstede på tilsvarende kamp, og forhåpentligvis vil det bli mange folk på tribunene i kveld også, sier Gary Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Nå håper jeg at alle våre gutter viser fremgang. Vårt mål er å vinne samtlige av de seks seriekampene som gjenstår og samtidig spille god fotball, legger han til.

- Vi står foran tre viktige måneder for spillerne på reservelaget. De må nå vise fremgang, da flere spillere fra akademiet står klare til å utfordre dem. Hugh McAuley har en veldig bra stamme i juniorlaget. Du når ikke semifinalen i FA Youth Cup med et dårlig lag. Disse spillerne er dyktige, og vi kommer til å flytte et par av dem opp til Melwood i månedene som kommer, med tanke på neste sesong.

I treningskampen mot Columbus Crew nylig fikk blant annet David Amoo og 15 år gamle Andre Wisdom vise seg frem på reservelaget.

- Det er viktig å få disse spillerne involvert med reservelaget, da vi må satse på ungdommen, sier Ablett.

- Andre er veldig ung, men kan ha en stor fremtid. Vi legger ikke press på ham, men ønsket kun å se hvordan han klarte seg på reservelaget. Inntrykket av ham er veldig bra, men vi vil være tålmodige med ham. David har hurtighet og kvier seg ikke for å utfordre forsvarere og få lagt innlegg. Han fikk det tøft mot Columbus, da hans oppasser hadde erfaring fra spill for QPR. Begge spillerne klarte seg bra, og vi vil følge dem tett i ukene fremover.

Ellers melder Ablett at Krisztian Nemeth er på bedringens vei etter kjevebruddet han pådro seg under spill på utlån for Blackpool. Ungareren kan være tilbake i aksjon for reservelaget i neste kamp, mot Wigan den 17.mars.

- Krisztian gjør store fremskritt. Han har trent sammen med resten av laget den siste uka, men vi har vært forsiktige slik at han har unngått kontakt i skadeområdet. Han rekker ikke kveldens kamp, men vi håper at han kan spille bortekampen mot Wigan på tirsdag.

Ablett opplyser også at Vincent Weijl har fått trene med førstelagstroppen på Melwood denne uka.

- Albert Riera var suspendert til kampen mot Real, så Rafa ønsket en venstreflanke til på trening. Vincent oppfylte kriteriene. Det er alltid hyggelig å gi unge spillere slike løft. Dette er Vincents første sesong i England, og han er fortsatt i en etableringsfase. Sammy Lee var ganske godt fornøyd med hans bidrag på førstelagstreningen.