Forrige sommer var avgjørende for Alonso

Alonso ønsket et klubbskifte etter at Liverpool forsøkte å selge ham i fjor sommer. Kommer ikke til å glemme verdens beste supportere. Chelsea oppmuntret av Liverpools svake start.

Xabi Alonso forlot Liverpool til fordel for Real Madrid i sommer. Midtbanespilleren var nær ved å bli solgt allerede i fjor da Rafael Benítez ønsket å skaffe til veie transfermidler for å hente Gareth Barry fra Aston Villa. Da Alonso forsto at Benítez ønsket å selge ham, ble det klart for 27-åringen at det var på tide med en ny utfordring. Det verserte rykter om et anstrengt forhold mellom spiller og manager.
- Det har vært mange rykter, men som jeg tidligere har sagt var det et profesjonelt forhold. Jeg forsøkte hele tiden å gjøre det han ba meg om å gjøre på banen, sier Alonso til Sky Sports.

- Da mitt barns fødsel sto for tur, måtte jeg ta en avgjørelse om å være sammen med familien min fordi det var et viktig øyeblikk.

- Forrige sommer da klubben forslo at jeg måtte selges for å kjøpe nye spillere, var et vanskelig øyeblikk. Jeg aksepterte det som en profesjonell. Det øyeblikket forandret min mening, fra det øyeblikket var det på tide med en forandring.

Alonso innrømmer likevel at det var tungt å forlate Liverpool FC, og kommer ikke til å glemme Liverpools supportere.
- Det var en vanskelig avgjørelse og en veldig viktig avgjørelse for meg å forlate Liverpool. I løpet av mine fem år var jeg heldig nok til å oppleve noen magiske kvelder på Anfield, å oppleve støtten fra de beste supporterne i verden. Jeg kommer alltid til å ha dem i tankene mine.
 

Chelsea oppmuntret av Liverpools svake start
Michael Ballack mener at Chelsea har blitt oppmuntret av Liverpools svake sesongstart. Rafael Benítez' mannskap har tapt to av de tre første kampene, og slet også lenge med å sikre tre poeng mot Bolton i helgen. Chelsea har derimot fire seirer av fire mulige.
- Det var overraskende at Liverpool tapte to ganger på tre kamper. Det gir oss ekstra motivasjon. Alt vi kan gjøre er å vinne kampene. Vi må ha fokus på oss selv. Hvis vi spiller så godt vi kan, kan vi vinne ligaen, sier Ballack ifølge The Guardian.