Første engelske seier borte mot Fiorentina?

Liverpool er ubeseiret mot italienske lag på de seneste fire bortekampene, men Fiorentina har aldri tapt hjemme mot engelske lag. La Viola mangler Gilardino og Santana.

Liverpool gikk ubeseiret gjennom bortekampene i forrige sesongs Champions League med tre seirer og tre uavgjorte.

De rødes fire seneste bortekamper mot italienske lag har gitt to seirer og to uavgjorte, så vel som fire "clean sheets". Inter ble beseiret 1-0 så sent som i mars 2008 i 1/8-finalen i Champions League. Torres var kampens eneste målscorer.

Totalt står Liverpool med to seirer, to uavgjorte og tre tap mot italienske lag i Italia. Den andre seieren kom i februar 2001 da Michael Owen nettet begge målene mot Roma. Dette er de eneste to kampene  Liverpool har klart å finne veien til nettmaskene på italiensk jord.

Serievinnercuptriumfen mot AS Roma i 1984 er ikke inkludert i tallene. Kampen ble spilt på Stadio Olimpico i Roma, men blir teknisk sett regnet som nøytral bane. Liverpool vant Serievinnercupen i Roma i 1977 ved å beseire Borussia Moenchengladbach 3-1. Liverpools femte triumf i den gjeveste e-cupen kom i den fantastiske finalen i Istanbul. Da ble AC Milan slått etter straffesparkkonkurranse.

Liverpool er ubeseiret i ti gruppekamper på rad etter tapet mot Besiktas i oktober 2007. Den beste rekken uten tap er 12 kamper fra 2004-06.

Fiorentina blir Liverpools sjette italienske motstander og totalt den 105. forskjellige motstanderen i Europa.

Fiorentina tok kun to av ni poeng hjemme i gruppespillet i 2008/09. De havnet på tredje plass i puljen, bak Bayern München og Lyon. Eneste seier kom borte mot Steaua Bucuresti.

Mars 2000 var forrige gang La Viola vant en hjemmekamp i Champions League, 1-0 mot Valencia.

Fiorentina har verken tapt eller sluppet inn mål mot engelsk lag. Historikken viser to seirer og en uavgjort. De har beseiret Manchester United og Everton, men spilt uavgjort mot Arsenal.

Fiorentina vant 2-0 mot Everton 2-0 i forrige møte med en engelsk klubb. Det skjedde i 1/8-delsfinalen i UEFA-cupen i 2007/08. De tapte med samme sifre på Merseyside, men gikk videre med 4-2 i straffesparkkonkurransen.

Fiorentina mangler Mario Santana (lårskadet) og Alberti Gilardino (suspendert) til dagens kamp. Gianluca Comotto (lårskade) er tvilsom. Sanssynligivs starter Adrian Mutu sammen med Steven Jovetic på topp for hjemmelaget.

Fiorentina-trener Cesare Prandelli ble byttet inn for Juventus i 1-0-seieren mot Liverpool i Serievinnercupfinalen på Heysel stadion i 1985. Han kom inn seks minutter før slutt.


Fiorentinas Champions League-tropp

Keepere
1 Sébastien Frey
35 Vlada Avramov
90 Andrea Seculin

Forsvarsspillere
2 Per Krøldrup
3 Dario Dainelli
5 Alessandro Gamberini
6 Juan Vargas
14 Cesare Natali
23 Manuel Pasqual
25 Gianluca Comotto
29 Lorenzo De Silvestri
41 Ramzi Aya *
42 Andrea Bagnai *
43 Samuele Bettoni *
44 Michele Camporese *
48 Federico Masi *

Midtbanespillere
4 Marco Donadel
15 Cristiano Zanetti
18 Riccardo Montolivo
19 Massimo Gobbi
20 Martin Jørgensen
24 Mario Santana
32 Marco Marchionni
45 Federico Carraro *
47 Giacomo Lepri *

Angripere
8 Stevan Jovetić
9 José Ignacio Castillo
10 Adrian Mutu
11 Alberto Gilardino
46 Pietro Iemmello *

* B-listen