Første tap etter ledelse

I en sesong så langt hvor LFC har satt flere negative enn positive rekorder, var 1-2 mot Arsenal første gang de røde under Rafa har tapt etter å ha scoret det første ligamålet på Anfield.

Sju seire, tre uavgjorte og seks tap etter 16 ligakamper betyr at Liverpool i midten av desember er nærmere nedrykk enn ligatittel.

Det som ikke minst bekymret var at man falt sammen som et korthus tidlig i 2.omgang, da et selvmål av Glen Johnson og et kjempeskudd av Andriy Arshavin, snudde 0-1 til 2-1 for Arsenal.

Det er første gang på over seks år at de røde har tatt ledelsen på Anfield, og tapt. 4.oktober 2003 skjedde det samme mot nettopp Arsenal, med et kampforløp som minnet skummelt mye om det som skjedde foran The Kop i går. Harry Kewell ga hjemmelaget en tidlig ledelse, et selvmål fra Sami Hyypiä ga balanse i regnskapet for et Arsenal på vei mot ligatittel, mens et skudd helt oppe i krysset fra Robert Pires ble seiersmålet.

Det var tidligere i en sesong som ble den siste for Gérard Houllier som manager i Liverpool, til tross for at man greide å komme på den mye omtalte fjerdeplassen i ligaen og dermed kvalifisering til Champions League.