Forsvarer byttet av Torres

Benítez ville ikke risikere å miste Torres i lang tid, og hadde planlagt å bytte ham ut. Vanskelig å akseptere et tap etter å ha kontrollert kampen i 1.omgang. Store feil avgjorde.

Stillingen var 1-1 og Liverpool jaktet et ledermål mot Fulham. Da valgte Rafael Benítez å bytte ut målscorer Fernando Torres. Kampuret viste kun 63 minutter.

- Vi bestemte oss for å benytte Fernando Torres mot United, noe som var en vanskelig avgjørelse fordi han ikke var 100% skadefri, forteller Benítez på pressekonferansen etter 1-3-tapet mot Fulham.

- Etter den kampen trengte han fire dager på å bli klar igjen, men han er ennå ikke 100 % skadefri. Vi måtte bestemme om han kunne starte i dag eller bruke ham en del i andre omgang. Vi bestemte oss for å starte med ham, men jeg må beskytte spilleren.

- Vi bestemte oss for å ta ham av akkurat etter timen fordi jeg ønsket å beskytte ham. Jeg ønsker ikke å miste en viktig spiller som Fernando i én måned. Vi hadde alternativer i angrep da han gikk av.

Benítez reflekterer over det femte ligatapet for sesongen.
- Det er alltid vanskelig å akseptere et tap, men spesielt denne fordi vi kontrollerte kampen.

- Jeg var virkelig overrasket fordi i 1.omgang var det enveiskjøring. Vi gjorde en feil da vi slapp inn et mål, men etter at Fernando scoret hadde vi kontroll.

- Jeg vet ikke hvor stort prosentvis ballinnehav vi hadde,  men det var utrolig å slippe inn  i 1.omgang etter å ha kontrollert alt.

- De var mer offensive i 2.omgang, og vi gjorde en stor feil da vi slapp inn det andre målet. Vi fikk så to spillere utvist.

- Alle managere ønsker å vinne kamper. Når man ikke vinner, må man analysere hvorfor, og vi gjør det. Alle så kampen mot United og dere så vi hadde selvtillit, og vi kan klare det.

- Det handler om å ta vare på sjansene når du skaper dem, og ikke gjøre store feil som i dag og gi et løft til det andre laget.

- Vi må forholde oss rolige, fortsette å jobbe hardt og finne løsninger. Vi må være realistiske. Vi må ta tre poeng i ligane i neste kamp mot Birmingham.

Fulham-manager Roy Hodgson innrømmer at Liverpool hadde mesteparten av spillet og kunne ikke se hvordan hans lag skulle stå i mot Liverpool i deler av kampen.
- Vi måtte jobbe hardt for å holde dem på avstand. De hadde mer ballinnehav enn oss og på et tidspunkt kunne jeg ikke se at vi skulle holde ut. Men vi kom nærmere dem i 2.omgang. Vi begynte å skape sjanser og tok vare på noen av dem. Vi blir bedre som lag, var Roy Hodgson kommentar etter kampslutt.