Fra flyktningmottak til Anfield

Nikola Saric forteller om sin bakgrunn som bosnisk flyktning. Sebastian Leto til Paris Saint Germain? Benitez vil ikke ha Simon Kjær.

Den unge dansken Nicola Saric har endelig begynt å trene med sin nye klubb, Liverpool, etter at en kneskade har holdt ham på sidelinja hele sesongen. I et intervju med Liverpoolfc.tv i dag forteller han sin utrolige livhistorie.

Saric vokste nemlig opp på et flyktningmottak i Danmark, etter at familien hans rømte krigsherjede Bosnia i 1992.

- Jeg var bare halvannet år gammel da mine foreldre rømte fra Bosnia, men de har fortalt meg hele historien, forteller 18-åringen.

- Familien min eide ikke nåla i veggen da jeg kom til verden, og ble tvunget til å flykte til et fremmed land. 

Danmark ble familien boende på et flyktningmottak i hele 6 år.

- Vi kunne ikke gå i barnehage eller noe slikt, da det hele tiden var meningen at vi skulle returnere til Bosnia. Men krigen varte i fire år, forklarer Nikola.

- Faren min oppfordret meg til å bruke tiden til å spille fotball. Han var selv keeper, selv om han aldri spilte profesjonelt. Jeg sparket min første ball som treåring, og min far ga meg utfordringer og trente meg.

- Jeg spilte med fotballstøvler jeg hadde arvet fra eldre venner, og jeg slet dem fullstendig ut. Vi hadde ingen bane med gress og linjer, og målstengene laget vi selv. Men fotball er likedan uansett hvor spillet spilles.

Nikola sluttet seg til sin første klubb, Fanø Boldklub, som seksåring.

- Foreldrene mine kjente noen dansker, og de ordnet det slik at jeg fikk spille for dem.

I Danmark så man snart at Nikola hadde fotballegenskaper utenom det vanlige, og som 13-åring ble han snappet opp av Herfølge.

- Vi reiste mye og spilt kamper både i Tyskland, Italia og Spania. Vi spilte blant annet mot Real Madrid, som vi tapte 5-0 mot og Gerardo Bruna gjorde to mål for dem.

Nikolas gode spill i denne turneringen i Spania førte imidlertid til at han fikk en ukes prøvespill i Barcelona. Det gikk bra, men familien syntes han var for ung til å flytte til Spania. Senere viste Tottenham interesse, før Liverpool kom på banen sist sommer.

- Min bakgrunn gjør nok at jeg har lettere for å finne meg til rette på nye steder enn de fleste. Jeg har lært av alt som har skjedd med meg, og jeg er mye sterkere nå. Kanskje er det fordi jeg er så takknemlig for det jeg har. Jeg aner ikke hva jeg skulle ha gjort om jeg ikke kunne spille fotball. Jeg kommer ikke fra noen rik familie, som kan sende meg på skole eller universitet. Jeg har ønsket å bli fotballspiller siden jeg var tre år. Jeg har ingen plan B.

Leto til Frankrike?
Flere kilder i Frankrike har den siste tiden linket utlånte Sebastian Leto med en overgang fra Liverpool til Paris Saint Germain til sommeren. Sist ute i så måte er Football365.fr.

Rafa vil ikke ha Kjær
Flere medier har den siste tiden antydet at Rafael Benitez vil forsøke å hente Palermos unge danske Simon Kjær dersom Daniel Agger forsvinner fra Liverpool. Dette avviser nå manageren.

- Simon Kjær er ikke på vår agenda for øyeblikket, siteres Benitez av Stadionnews 24.

- Selv om Daniel Agger skulle forlate vår klubb, har vi ingen plan om å hente inn Kjær som erstatter.