Fremme i Bangkok

Liverpools spillere og stab er allerede på plass i Bangkok. De skal ha to økter daglig, samt et tett aktivitetsprogram. Ian Ayre forteller om planene.

Etter en flytur på ti timer fra Wien landet Liverpool i Bangkok klokken 15.00 lokal tid (kl 10.00 norsk tid). På hotellet skal Rafael Benítez, Jamie Carragher og Ryan Babel etter hvert avholde pressekonferanse senere i dag.

Laget skal oppholde seg tre dager i Thailand, og høydepunktet blir treningskampen mot Thailands landslag på onsdag. Kampen skal allerede være utsolgt. Deretter flyr de røde til Singapore.

Sesongstart er bare fire uker unna, og de neste åtte dagene vil bli viktige for kondisjonen og formen til spillerne, men klubben vil også gi de lokale supporterne mulighet til å møte sine helter.
- Det er alltid vanskelig å avgjøre hvor vi skal reise på turne, fordi vi har så mange supportere verden over, uttaler Liverpools kommersielle direktør Ian Ayre til Liverpoolfc.tv.

- Men ved å velge Thailand og Singapore føler vi at vi kaprer mesteparten av Sørøst-Asia og gjør det mulig for fansen fra andre land å komme og se laget.

- I begge landene er det tradisjonelt gode støttespillere for Liverpool. Jeg vet hvor spente alle har vært for å se oss ankomme etter å ha snakket med våre partnere her.

- Vi er svært opprømte over å være her. Vi ser frem til oppholdet.

Mens spillerne skal ha treningsøkter tidlig om morgenen og sent på kveldene for å unngå den sterke varmen midt på dagen, så er også flere sponsorbegivenheter planlagt. De røde vil forsøke å skaffe seg så mange venner som mulig i den delen av verden.
- Vi er klar over at det er spenning rundt vår ankomst, og det er stort. Men i planleggingen av reisen har vært viktig for oss å finne den rette balansen mellom fotball og det komersielle, fortsetter Ayre.

- Jeg har jobbet tett med Sammy Lee, som har brakt det videre til Rafa, om det fotballmessige. Når de hadde fått valgt når de ønsket at spillerne skulle trene, planla vi resten av reiseruten ut i fra det. For Liverpool Football Club handler det om å gjøre det bra i kjerneturneringer. Den nye sesongen starter snart, og vi vet hvor viktige denne perioden er for Rafa og hans stab.

- De to kampene vil bli to flotte begivenheter, spesielt ettersom promotørene av turneen har gjenskapt The Kop på begge stadionene. Billettene på de sidene ble utsolgt øyeblikkelig, så det viser bare hvilket spenningsnivå som har bygget seg opp.

- Mye arbeid har blitt lagt ned i planleggingen av denne reisen, men belønningen kommer når spillerne løper ut på et fullpakket stadion i begge landene de neste dagene.

Liverpool skal gjøre alt for å gjøre et godt inntrykk.
- Vi har en plikt til å bidra til disse fotballmarkedene og til våre supportere her borte. Vi har et sterkt legatprogram som omfatter mange ulike initiativ og som kan komme inn på ulike felt.

- Vi har for eksempel et program der Rafa skal møte trenere fra Thailand og Singapore. Jeg skal møte representanter fra lokal forretningsvirksomhet, og det medisinske støtteapparatet skal også holde leksjoner.

- Vi skal også ha et program for barn der vi har åpne treningsøkter for å forsøke å vise folk hva vi gjør og hvordan vi gjør det.

- Vi skal legge et grunnlag som vi skal bidra til, og våre partnere vil også bidra.

- Det viktige er at når flyet vårt lander i Liverpool, så vil det pågå saker her i vårt navn, og som vi kan fortsette å støtte.

- Selvsagt blir det aldri nok. Supporterne her borte, akkurat som dem hjemme, elsker Liverpool og ønsker så mye som de kan få. Vi kan aldri komme hit ofte nok. Når vi er her, kan vil aldri gi dem nok tilgang. Vi skal bare gjøre så mye som mulig og se til at alle blir glade.