Gerrard forsøker å samle troppene

Liverpool-kaptein Steven Gerrard forsøker å samle sine tropper foran søndagens Merseyside-derby. Han mener de svake resultatene i høst bare har gjort samholdet i troppen sterkere.

- Vi er klar over at sesongen så langt ikke har gått slik vi ønsket den skulle gå, og vi er skuffet over å være ute av Champions League. Vi er langt fra fornøyd med formen vår i Premier League, men den eneste måten vi kan snu trenden på er ved å stå samlet, uttaler Gerrard til Liverpool Echo.

- Vi har tidligere vist hva vi kan klare når vi står samlet, og dersom jeg skal trekke frem noe positivt ved motgangen vi har hatt, så er det at vi bare blir en enda mer sammensveiset gjeng. Manageren, staben og spillerne jobber alle knallhardt for å rette på tingenes tilstand.

- Det blir ikke lett, da vi har mye å ta igjen, men vi har tro på at vi skal bli blant de fire beste i ligaen.

Etter å ha slitt med et lyskeproblem i hele høst, har Gerrard vært tilbake på banen mot Manchester City og Debrecen.

- Det faktum at vi nå får våre skadede spillere tilbake i spill vil utgjøre en forskjell, og vil løfte alle. Nå handler det om å dra lasset i samme retning, sier kapteinen.

- Såpass skylder vi klubben, oss selv og ikke minst fansen. Deres støtte har vært fantastisk i motgangstider.

Manager Rafael Benitez håper at 1-0 seieren over Debrecen skal ha gitt spillerne tilbake troen på at de kan vinne fotballkamper igjen.

- Alle spillerne vet at vi kan prestere bedre i Premier League enn vi har gjort så langt. Tabellen er ingen lystig lesning. Vi må forandre vår posisjon til det bedre, og derfor var det viktig at vi fikk en påminnelse om at vi kan vinne fotballkamper på tirsdag. Det gjorde godt for selvtilliten, og nå må vi fortsette å vinne, sier han.