Gerrard frykter Chelsea under Ancelotti

Steven Gerrard tror det kan bli enda tøffere i toppen av Premier League etter at Chelsea har ansatt Carlo Ancelotti. Liverpool-kapteinen er desperat etter VM-suksess.

Carlo Ancelotti har sagt opp i AC Milan, og blir ny Chelsea-manager fra 1.juli. Steven Gerrard vet hva italieneren står for etter at Liverpool har spilt to Champions League-finaler mot AC Milan de seneste årene.
- Jeg tror det er en god ansettelse for Chelsea. Jeg er ikke så sikker på at den er god for Liverpool, sier Gerrard til BBC.

Liverpool havnet tre poeng foran Chelsea i Premier League, og beseiret dem både hjemme og borte. Det kan bli en svært vanskelig oppgave å holde Chelsea bak seg på tabellen neste sesong.
- Vi får vente og se. Han er en fantastisk manager, en av de beste i verden.

- Vi spilte to Champions League-finaler mot ham da han var i AC Milan. Vi vant én gang, på en fantastisk kveld i Istanbul, men andre gang beseiret de oss. Han traff med taktikken i den andre kampen.

Gerrard vet også at Liverpool har en utmerket manager.
- De er begge fantastiske managere, og det vil gjøre Premier League enda mer spennende.

- Disse managerne liker å gå mann mot mann for å teste hverandre. Jeg er sikker på at Rafa og Ancelotti ser frem til å prøve seg mot den andre igjen.

Gerrard er ikke i tvil om hvike genskaper som Ancelotti besitter som manager.
- Han har selvsagt min respekt som en fantastisk manager. Chelsea er heldige som har ham. Han setter sammen lag som er godt organsierte. Han kan endre formasjon til enhver tid. Det var stunder i første omgang i Istanbul og i Athens da jeg kikket rundt og tenkte "de har endret igjen", legger han til overfor Daily Telegraph. 

Gerrard desperat etter VM-suksess
England møter Kasakhstan og Andorra i VM-kvalifiseringskamper de neste dagene. Steven Gerrard var med i VM 2006. Nå har Liverpool-kapteinen akkurat fylt 29 år, og vil svært gjerne til neste års mesterskap i Sør-Afrika. Han tror det kan bli siste mulighet til å gjøre det godt i et VM.
- Forhåpentligvis kan vi nå dette VM. Jeg vil være 30 når det spilles, og for meg vil det være den siste sjansen til å gjøre det bra i et VM. Det er min motivasjon, sier Gerrard til engelsk presse før avreise til Kasakhstan.

- Jeg vil selvsagt forsøke i 2014, men man ser aldri så langt frem som spiller. Jeg håper å gå inn i neste VM i en alder av 30, i min beste alder og være sterk.

- Jeg er ikke sikker på at jeg vil være i den formen når jeg blir 34. Jeg vil ikke ta noen sjanser, men jeg skal forsøke å få enda et VM.

- Vi har nå to viktige kvalifiseringskamper foran oss. Hvis vi ønsker å spille i sluttspillet, må vi få to gode resultater.