Gerrard kan kopiere Rush

Ian Rush scoret i tre Merseyside-oppgjør i samme sesong for 22 år siden. Gerrard synes ikke det blir større lokaloppgjør enn dette. Benítez roser Benayoun.

Steven Gerrard innrømmer at det har vært stor frustrasjon i spillergruppe etter fire strake uavgjorte kamper før seieren mot Chelsea. Nå håper han at de røde kan følge opp søndagens flotte seier med å beseire Everton i 4.runde av FA-cupen. Sjelden har det vært spilt et større Merseyside-oppgjør en dette.
- Det har vært mye frustrasjon i det siste med uavgjorte vi har fått i kamper vi burde ha vunnet. Så det var virkelig godt å få en seier mot Chelsea.

- Jeg tror ikke noen kan kritisere oss på noen måte for vår opptreden mot Chelsea. Jeg synes vi var meget gode og tre poengene var fullt fortjent.

- Det viktige for oss nå er å ta momentumet og selvtilliten med oss i kampene fremover. Det starter selvsagt med kampen mot Everton på Goodison, hvor vi skal prøve å ta oss til åttendedelsfinalen i cupen.

- Kamper blir ikke mye større enn dette, cupkamp mot din lokale rival. Vi vet at Everton vil bli like vanskelig å slå, akkurat som de var da vi spilte på Anfield.

Gerrard, som har blitt stemt frem som PFA Fans' Player of the Month for januar, kan bli den første Liverpool-spilleren til å score mål i tre lokaloppgjør i samme sesong siden Ian Rush klarte det for 22 år siden. Men Liverpool-kapteinen insisterer på at det er tanken på lagets suksess og ikke personlig ære som motiverer ham mest.
- Jeg har vært heldig nok til å score et par mål mot Everton i de seneste par lokaloppgjørene, men det spiller ingen rolle hvem som scorer så lenge vi går videre, sier Gerrard.

- Det er alt som teller i cupen. Det handler ikke om hvem som scorer eller ikke scorer, men om å vinne kampen.

Gerrard mener Liverpools sjanser til avansement er blitt styrket etter at Fernando Torres har funnet veien tilbake til nettmaskene.
- Det var et spørsmål om tid, legger han til.

- Jeg kunne se ham bli litt frustrert til tider fordi en spiller av hans kaliber forventer å score i alle kampene.

- Men etter å ha gått gjennom den type skadeproblemer har han vist at det har handlet om å være tålmodig og få formen tilbake.

- Dere ser at han er der nå. Skarpheten er der, og som jeg sa var det alltid et spørsmål om tid før han fant veien tilbake til nettmaskene. Han er toppspissen i verden, og du kan ikke holde tilbake for alltid.

Rafa berømmer Yossi
Rafael Benítez mener at Yossi Benayoun i sin nåværende form er et bevis på at enhver spiller i troppen fortsatt kan ha en enorm innvirkning på Liverpools søken etter trofeer. Israeleren scoret et vakkert mål mot Wigan for en uke siden, før han vartet opp med en ny flott kamp mot Chelsea.
- Yossi er en spiller med kvalitet og spilleforstelse, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv. 

- Han kan forandre kamper. Forhåpentligvis vil han være en nøkkelspiller for resten av sesongen.  Vi snakker alltid om viktigheten av en tropp - spillerne på benken og de som ikke er involvert i hver kamp. Yossi er et veldig godt eksempel. Alle må være klare.