Gerrard nominert til UEFA-kåring

Steven Gerrard er en av tre nominerte til tittelen UEFA Club Midfielder of the Year. De andre to er Barca-duoen Xavi Hernández og Andrés Iniesta. Kåringen finner sted i Monaco neste torsdag.

UEFA har offentliggjort de nominerte til UEFA Club Football Awards, som skal deles ut i forbindelse med trekningen av gruppespillet i Champions League. Det skjer i Grimaldi Forum i Monaco torsdag 27.august. Seansen starter klokken 17.45.

Det er trenerne til de 16 lagene som nådde cupspillet i fjorårets Champions League som avgir en stemme for hver posisjon på banen, i tillegg til å nominere hver sin UEFA Club Footballer of the Year 2009.

Basert på avstemningsresultatene, er listen over de nominerte som følger:

UEFA Club Goalkeeper of the Year
Petr Čech (Chelsea FC)
Víctor Valdés (FC Barcelona)
Edwin van der Sar (Manchester United FC)

UEFA Club Defender of the Year
Gerard Piqué (FC Barcelona)
John Terry (Chelsea FC)
Nemanja Vidić (Manchester United FC)

UEFA Club Midfielder of the Year
Steven Gerrard (Liverpool FC)
Xavi Hernández (FC Barcelona)
Andrés Iniesta (FC Barcelona)

UEFA Club Forward of the Year
Samuel Eto'o (FC Barcelona)
Lionel Messi (FC Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Manchester United FC)

Om bakgrunnen for nominasjonen av Gerrard heter det som følger: "Liverpool-kapteinen endte sesongen uten sølvtøy å vise til, men det skortet ikke på viljen i en sesong der laget fra Merseyside la mer press på Manchester United enn på mange år. Gerrard skinte i en rolle som tilbaketrukket spiss bak Fernando Torres, og gjorde 24 mål - sju av disse i Champions League og karrierebeste med 16 mål i Premier League. Høydepunktet i sesongen var uken i mars når han gjorde to mål i 4-0 seieren over Real Madrid og deretter scoret igjen i den påfølgende 4-1 seieren over United på Old Trafford."

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.