Gerrard om Hillsborough

Liverpool-kaptein Steven Gerrard deler sine tanker om Hillsborough, i et intervju som skal sendes på LFCTV 15. april. AFC Liverpool med cupfinalelåt. Babbel blir i Stuttgart.

I et intervju som skal sendes på LFCTV 15. april, i reportasjen 'What Hillsborough means to me', forteller Steven Gerrard om hvordan tragedien har påvirket hans og familiens liv. Liverpoolfc.tv har i dag lagt ut deler av intervjuet, som altså blir sendt ukodet og gratis på onsdag.

LFC.tv: Du var bare en ung gutt, men hva husker du av det som skjedde 15. april 1989?

Gerrard: - Jeg var fortsatt et barn. Jeg var bare ni år gammel da, så jeg husker ikke så mye fra den gangen, men jeg har lært mer om det etterhvert som jeg har blitt eldre.

LFC.tv: Din egen familie har personlige bånd til tragedien. Fortell oss om det.

Gerrard: - Vel, jeg var sjokkert og veldig lei meg da jeg så scenene live. Jeg var i sjokk, mens jeg lurte på om noen jeg kjente personlig var på kampen. Det var det samme for alle Liverpool-supportere da, og jeg er sikker på at alle lurte på om de noen som var på kampen. Jeg husker at jeg la meg om kvelden, og ba og krysset fingrene for at situasjonen ikke ble forverret fra hva vi hadde hørt. Dessverre for meg og min familie fikk vi den tragiske beskjeden morgenen etter, om at en i vår familie hadde omkommet.

LFC.tv: Er det sant at minnet fra Jon-Paul alltid har motivert deg for å bli en Liverpool-spiller?

Gerrard: - Ja, definitivt. Det var tøft å vite at et av søskenbarna dine hadde omkommet, og det å se reaksjonen fra far, mor og familien har motivert meg til å bli den spilleren jeg er i dag.

LFC.tv: Når det kommer til hvor viktig Hillsborough er for historien til Liverpool Football Club, kan du gjøre klart hvor viktig denne hendelsen er for klubbens historie?

Gerrard: - Den er sentral, og veldig viktig for klubben. De 96 vil aldri bli glemt, og det vil heller ikke de som ble skadet bli. Men det er viktig at disse menneskene blir husket individuelt, og ikke bare som tallet 96. Denne klubben har kjempet for rettferdighet helt siden hendelsen, og vil fortsette å gjøre det. Vi har stått sammen helt siden den dagen, slik vi alltid gjør her, og det viser hvilken type fotballklubb dette er. Vi holder sammen i tøffe tider. Det handler ikke bare om det som skjer på banen, men det som skjer utenfor også.

LFC.tv: Kampen for rettferdighet ble vist av The Kop med mosaicen 'The Truth' før en Arsenal-kamp for noen år siden...

Gerrard: - Ja, selvfølgelig. Du kan alltid stole på at våre supportere gir skikkelig støtte i vanskelige perioder, og det er det samme med Hillsborough. Tid har gått, men arrene vil aldri gro, og fansen vil aldri glemme. Så du kan alltid stole på at supporterne vil være der for deg når du trenger dem.

LFC.tv: Når utenlandske spillere kommer til klubben, hvor viktig er det at de lærer om tragedien?

Gerrard: - Jeg tror det var en så omfattende tragedie at de fleste av spillerne allerede vet om hva som har skjedd. De har antagelig fått med seg scenene på TV, ettersom nyheten må ha gått verden rundt. Med en gang lærer du verdiene i klubben, og hva det handler om. Ikke bare de gode periodene, men de vonde periodene også. Så spillerne vet om hva som skjedde på Hillsborough, og viser sin respekt hvert år slik som alle de andre ansatte i Liverpool FC gjør. Vi går til minnestunden hvert år og tusenvis av mennesker stiller opp hvert år, så det viser at Liverpools supportere aldri vil glemme, og det vil heller ikke spillerne.

LFC.tv: Når det kommer til den årlige minnestunden, så er det åpenbart veldig vanskelig, men også en veldig viktig dag for deg også.

- Ja, selvfølgelig. Selv etter jeg har spilt min siste kamp for førstelaget, så vil jeg fortsette å gå til minnestunden for å vise min respekt. Jeg møter på Jon-Paul sin familie der, og det er fint å gå å dele minnestunden med dem, og med alle de andre familiene som er der og viser sin repsekt.

LFC.tv: Og til slutt, som kaptein for klubben. Er det noen beskjed du vil gi til familiene og de overlevende etter Hillsborough, 20 år etter?

Gerrard: - Bare fortsett slik som de har gjort så langt. De har oppført seg eksemplarisk, og klubben er meget stolt over dem og måten de har håndtert det på. Spillerne vil fortsette å støtte dem, det kan jeg garantere.

AFC Liverpool med cupfinalelåt
AFC Liverpool klarte som kjent å spille seg til Vodkat-finalen i år, og har derfor sluppet en cupfinalelåt.

Sangen inneholder flere gamle referanser, og kan høres og lastes ned her.

Babbel blir i Stuttgart
Tidligere Liverpool-back Markus Babbel skal trene Stuttgart også neste sesong. Det har vært problemer med tyskerens trenerlisens, men man har nå kommet til en løsning på problemet.

Babbel tok over for Armin Veh i november, og har løftet Stuttgart fra 11. til 5. plass i Bundesliga. 36-åringen vil offisielt bli lagets nye trener 1. juli, og har kontrakt ut 2009/10-sesongen.