Gerrard vant journalistenes kåring

Steven Gerrard har blitt kåret til ”Årets spiller” av engelske sportsjournalister. Dette er den mest prestisjetunge individuelle prisen i engelsk fotball. Liverpool-kapteinen mottar prisen i London 29.mai.

Steven Gerrard har blitt kåret til "Footballer of the Year" av Football Writers' Association. Journalistenes pris er den mest prestisjefulle individuelle utmerkelse i engelsk fotball, og rangeres høyere enn for eksempel "PFA Player of the Year" (spillernes spiller), som i år ble vunnet av Manchester Uniteds Ryan Giggs.

Dette er den andre gjeve prisen Gerrard innkasserer i løpet av kort tid. Det er ikke lenge siden han også ble utpekt som "PFA Fans Player of the Year".

Liverpool-kapteinen har i løpet av de ti siste månedene sementert sin status som Europas beste midtbanespiller. Han står så langt bokført med hele 23 scoringer for Liverpool denne sesongen, noe som er en tangering av hans bestenotering for de røde. 15 av disse scoringene har kommet i ligaen. I Champions League gjorde han fem mål i gruppespillet og to til mot Real Madrid i 1/8-finalen.

- Vi er henrykt over å kunne belønne Stevens bidrag denne sesongen med vår prestisjefylte pris, uttaler Steve Bates, som er formann i Football Writers' Association.

- Steven har hatt en fantastisk sesong, og har veldig ofte vært drivkraften bak Liverpools titteljakt i Premier League, sier Bates til Liverpoolfc.tv.

- Hans lidenskap og oppofrelse har ført til at Liverpool fortsatt jakter Manchester United i kampen om ligatittelen, når bare noen få dager gjenstår av sesongen. Han har til stadighet utmerket seg med fremragende spill, og har gitt prov på sitt enorme talent.

- Journalistene som har stemt på Steven betrakter ham som selve hjertet i Liverpool-laget, og en spiller som gir alt for sitt lag. Steven hadde sterke utfordrere i Old Trafford-stjernene Ryan Giggs, Wayne Rooney, Nemanja Vidic og Rio Ferdinand, men fremstod likevel som en klar vinner. Dermed følger han i fotsporene til en rekke storheter innen britisk og europeisk fotball ved å vinne journalistenes pris.

Gerrard vil motta fotballskribentenes pris på en gallamiddag ved Royal Lancaster Hotell i London fredag 29.mai. Han blir dermed den første Liverpool-spiller som kan smykke seg med tittelen "Footballer of the Year" siden John Barnes i 1990.

Her er den komplette listen over Liverpool-spillere som har vunnet fotballskribentenes "Footballer of the Year":
1974 - Ian Callaghan
1976 - Kevin Keegan
1977 - Emlyn Hughes
1979 - Kenny Dalglish
1980 - Terry McDermott
1983 - Kenny Dalglish
1984 - Ian Rush
1988 - John Barnes
1989 - Steve Nicol
1990 - John Barnes
2009 - Steven Gerrard