Ghana for sterke for Ungarn

Ungarn må nøye seg med bronsefinale etter 2-3-tap mot Ghana. Krisztian Nemeth ble byttet ut i pausen. Målgivende av Andras Simon. Peter Gulacsi med et par gode redninger.

Ungarn tapte 2-3 mot Ghana i semifinalen i U20-VM i Kairo. Krisztian Nemeth sto over gårsdagens trening grunnet lett diaré, men etter inntak av medsiner var spissen med fra start. Han har også slitt med en ankelskade tidligere i mesterskapet. Allerede etter et par minutter mot Ghana pådro han seg en ny smell, men etter litt behandling var han innpå igjen.

Ungarn slet voldsomt i begynnelsen med et teknisk ghanesisk lag. I det 10. minutt tok Ghana ledelsen. Et for løst tilbakespill ble snappet av Ayew som kunne runde en utrusende Peter Gulacsi. Ayew sendte tversover, og toppscorer Adiyiah kunne sette ballen enkelt i mål. Ungarn slet med å komme inn i kampen. Nemeth ble svært ensom på topp, og ballen kom sjelden frem til den utlånte Liverpool-spissen. Gulacsi vartet opp med et par gode redninger. Ghana økte til 2-0 ved Adiyiah i det 31.minutt.

Lagene gikk til pause med 2-0 til Ghana, og det var vanskelig å se hvordan Ungarn skulle snu dette. Nemeth kom aldri på banen i andre omgang. Hans lagkamerater viste en klar forbedring etter sidebyttet. De skapte brukbart med sjanser innledningsvis, blant annet et en avslutning i stolpen. Simon fikk også ballen rett i beina etter et utspill bra Ghanas keeper, men lærkula kom for brått på og spratt vekk igjen.

Luften gikk noe ut av Ungarn etter det første kvarteret i 2.omgang, og Ghana tok mer over. Litt i mot spillets retning kom reduseringen. I det 73.minutt kom Andras Simon gjennom på venstre, og la inn til Futacs som satte bredsiden til og scoret fra kort hold.

Ghana så ut til å ha punktert kampen i det 81.minutt. Et knallhardt skudd gikk via tverrligger og inn, utagbart for Gulacsi. Ungarn ga ikke opp, og reduserte nok en gang tre minutter senere, denne gang ved Balajti. Nærmere kom ikke ungarerne. Nå venter bronsefinale mot taperen av Costa Rica-Brasil på fredag klokken 17.00.

Peter Gulacsi og Andras Simon spilte samtlige minutter for Ungarn.