Gillett mener ansvaret hviler på Rafa

- Dersom Liverpool FC ikke blir bedre, er det ikke Gillett og Hicks som har skylda, det er manageren og speidersystemet. Slik siteres Liverpool-eier George Gillett jr i The Times i dag.

Avisen har fått tak i referatet fra en samtale som en representant for supporterunionen Spirit of Shankly hadde med Gillett da eieren besøkte klubbens akademi i Kirkby den 26.spetember.

- Klubben er i en ekstraordinær god finansiell situasjon. Mye bedre enn Manchester United, Chelsea og Arsenal, er blant de oppsiktsvekkende påstandene til Gillett.

Han benekter at Liverpool er i ferd med å sakke akterut i forhold til de argeste konkurrentene.

- Jeg kan ikke snakke for Hicks, men jeg ville elske å bygge ny stadion så snart markedet tillater det. Hadde vi visst hvordan vi skulle få det til, ville vi ha gjort det i går, siteres Gillett.

Gillett påstår også at han og Hicks har bidratt med £128M til spillerkjøp på toppen av inntektene fra spillersalg, og at alt dette har blitt gitt til manageren for kjøp, inkludert de £30M fra salget av Xabi Alonso.

- Vi har ført disse pengene inn i klubben igjen. Vi har ikke tatt de ut, slik som Manchester United gjør. De tok alle pengene de fikk fra spillersalg og brukte på nedbetaling av gjeld, fordi de skylder så masse penger. Vi gjorde ikke det, er nok en oppsiktsvekkende påstand fra Liverpool-eieren.

- Det finnes ikke noe tak på hva som kan brukes på spillerkjøp. Vi har et mål, et budsjett for hva vi ønsker å bruke. Det var plenty med penger til rådighet, så dersom dere har noe å klage på, bør dere se på hvem som har kommet inn og hvem som har gått ut. Hvordan du verdsetter dette er et annet spørsmål.

Gillett er nå en så upopulær mann blant Liverpool-supporterne at han hadde med seg sikkerhetsvakter under sitt siste besøk på Merseyside.

- Hatet og mistenksomheten mot meg, jeg har blitt kalt en løgner minst et dusin ganger, tærer ikke bare på meg, men det ødelegger også for klubbens sjanser til å få inn investeringer. Folk sier: "Hvorfor skal vi investere i den klubben?".

- Faktum er at Hicks lovet et nytt stadion innen 60 dager, insisterer Gillett, og synes å ha glemt at det faktisk var han selv som ytret disse ordene i forbindelse med amerikanernes overtakelse av klubben.

- Hvorfor kan dere ikke forstå at det er bedre at vi jobber sammen og drar lasset i samme retning, sier Gillett til representanten fra SOS.