Gillett vil øke presset på Hicks

George Gillett håper at et forestående salg av NHL-klubben Montreal Canadiens kan styrke hans posisjon på Anfield og øke presset på en gjeldstynget Tom Hicks.

George Gillett og Tom Hicks har kun tre måneder på seg til å refinansiere lånet på £350M for å beholde eierskapet i Liverpool FC. Begge eierne vurderer for tiden å selge aksjeandeler i sine amerikanske sportsfranchiser for å styrke posisjonen på Anfield.

Ifølge Chris Bascombe har Gillett fått troen på at et forestående £272M-salg av NHL-klubben Montreal Canadiens vil øke presset på Hicks. Gillett, som var tilstede på Champions League-kampen mot Chelsea og skal være på plass til returoppgjøret i London, antar at Hicks har en gjeld på £350M-£400M i USA. Texaneren forsøker å selge aksjer i baseballaget Texas Rangers og NHL-klubben Dallas Stars. Hicks skal likevel ha ambisiøse fremtidsplaner for Liverpool, og har ikke signalisert at han er på vei ut.

Gillett skal visstnok holde alle muligheter åpne i Liverpool - enten selge seg helt ut, gå inn i et delt eierskap med en ny partner eller beholde en mindre aksjepost under et annet styre. Han skal derimot ikke være interessert i å bli værende sammen med Hicks.

Det rapporteres at investorer i Dubai og Kuwait følger utviklingen nøye, og kan komme med et bud etter sesongslutt. Forrige uke hevdet diverse aviser at Liverpool var nærmere en £450-overtagelse fra Midtøsten.