Glad for å ha Lee og Pellegrino i staben

Benitez mener at Liverpool står foran et viktig år. Etter å ha ledet de røde til 86 poeng i 2008/09, satser spanjolen nå på at erfaringene til Lee og Pellegrino vil bidra til å ta laget sitt helt til topps.

Neste uke er det fem år siden Rafael Benitez inntok managerstolen på Anfield. Nå håper han fundamentet for en suksessfull fremtid er lagt.

- Analyserer man tingenes tilstand, så vil man se at 86 poeng er rekord for klubben i Premier League. Vi beveger oss i riktig retning. Vi gjør fremskritt. For fremtiden er dette gode nyheter, og forhåpentligvis vil dette være starten på en viktig og suksessfull periode for klubben, sier Benitez til liverpoolfc.tv.

- Laget har vært veldig stabilt det siste året. Troppen er bedre, holdningene er gode, og spillerne kjemper om plassene på laget, legger han til.

Benitez mener det var Manchester Uniteds sterke tropp som avgjorde ligaen til Old Trafford-klubbens fordel. Han mener at de to klubbenes førsteellevere er tilnærmet like gode.

- Vi slo dem to ganger i sesongen som gikk. Vi har vist at vi kan slå hvem som helst. Det er åpenbart at vi har kvaliteter i laget. Troppen vår er god, men vi kan ikke konkurrere med Uniteds benk som ofte består av spillere som Giggs, Scholes og Berbatov.

- Hver sesong er unik, men vi er nærmere nå. Vi har mer selvtillit. Erfaringene fra sesongen vi har lagt bak oss vil vi dra nytte av neste sesong. Du vet aldri, men for meg ser det ut til at vi reduserer avstanden.

Benitez tror at hans meritterte assistenter kan spille en viktig rolle i den videre utviklingen av laget. Da i første rekke Mauricio Pellegrino og Sammy Lee. Til sammen har duoen vunnet 10 ligatitler i Argentina, Spania og England.

- Mauricio har vist seg som en stor trener. Han er lidenskapelig, og kjenner spillet. Men han har samme problem som Sammy Lee, han må lære seg å snakke bedre engelsk, spøker Benitez.

- Det er veldig bra å ha folk som Sammy og Mauricio i staben, da de begge har erfaring med å vinne trofeer. Begge vet hva det innebærer å kjempe i teten i ligaen. De vet hva som kreves for å gå til topps, og de vet hva det innebærer å spille i finaler. Den rutinen er det veldig bra at de kan overføre til spillerne, avslutter manageren.