God landslagskveld for de røde

Det ble en god dag for omtrent samtlige røde som var i aksjon for sine landslag i kveldens VM-kvalifiserings- og privatkamper. Ingen Liverpool-spillere på scoringslista.

For England så fikk Gerrard og co akkurat det tidlige målet de ønsket på forhånd, og det var aldri noen tvil om at de tre poengene skulle forbli på Wembley. England overkjørte som forventet Andorra, og vant til slutt hele 6-0. Dermed har de vunnet syv av syv, og har en luke på ti poeng ned til tabelltoer (med en kamp mer spilt). Britene kan med andre ord allerede bestille flybillettene til Sør-Afrika.  Steven Gerrard ble byttet ut i pausen på stillingen 3-0, men det er ikke meldt om noen skader på Liverpools kaptein. Kampen var allerede avgjort, og han ble nok kun spart.

Ukraina havnet under 0-1 mot Kasakhstan, men klarte med to scoringer fra Nazarenko å snu oppgjøret til 2-1 og seier. Andriy Voronin startet kampen sammen med Milevskly på topp, men ble etterhvert byttet ut for Seleznyov da det gjensto tyve minutter av kampen. Med den seieren klatret gultrøyene opp i ryggen på Kroatia, og ligger nå kun bak på målforskjell. Begge lag har 11 poeng.

Nederland, bare med æren å spille for, slo Norge i Rotterdam i kveld. Dirk Kuyt spilte hele kampen på topp med nummer 9 på ryggen, mens Ryan Babel kom inn for Arjen Robben etter 77 minutter. Hollenderne har også vunnet syv av syv, og er for lengst kvalifisert for verdensmesterskapet neste år. Sluttresultatet ble 2-0, etter scoringer fra Ooijer og Robben.

Andrea Dossena startet og var en av få som spilte hele kampen da Italia vant 4-3 i en privatlandskamp mot New Zealand. 27-åringen spilte på venstrebacken for Italia. Gilardino og Iaquinta scoret begge to ganger hver.

Ellers kan vi ta med at Finland og Sami Hyypiä tapte hele 3-0 for Russland hjemme på Olympiastadion. Selv om Sami for lengst har underskrevet for Bayer Leverkusen, er han offisielt rød til 30. juni da kontrakten hans går ut. Det var en svært viktig kamp for finnene i gruppe 4 - som med seier ville gått ett poeng foran Russland, og opp på andreplass. Nå er det russerne som har fått en luke på fem poeng, og kryper helt opp i ryggen på Tyskland.