God statisikk mot spanske lag

Liverpool har kun tapt én av de seneste syv kampene i Spania. Real Madrid viser solid form på hjemmebane og pleier å ha godt tap på engelske lag på Santiago Bernabeu.

Det er første gang Liverpool og Real Madrid møtes i Europa utenom en finale. Klubbenes eneste innbyrdes oppgjør kom da Liverpool beseiret Real Madrid i Serievinnercupfinalen i 1981. Alan Kennedy scoret kampens eneste mål, og for de røde spilte nåværende assistentmanager Sammy Lee.

Liverpool skal prøve å nå en kvartfinale for fjerde gang på fem år under Rafael Benítez. Forrige gang de røde ble slått ut i åttendedelsfinalen var mot Benfica i 2006.

Anfield-klubben skal forsøke å komme til kvartfinale i den gjeveste e-cupen for 13. gang i historien.

Liverpool nådde cupspillet etter å ha sanket 14 poeng, klubbrekord i gruppespillet.

Alvaro Arbeloa spilte to ganger for Real Madrid i La Liga i 2004/05 før han sluttet seg til Deportivo La Coruña.

Dette vil bli 14. gang Liverpool har møtt spansk motstand på bortebane, og har vunnet seks kamper, spilt fire uavgjort og tapt tre.

De har kun tapt én av de seneste syv kampene i Spania - for Benítez' Valencia i 2002. De har vunnet tre og spilt én uavgjort på de seneste fire besøkene. Seirer mot Deportivo La Coruña, Real Betis og Barcelona, mens det ble uavgjort mot Atlético Madrid.

Liverpool har mislyktes med å score i bare to av de seneste 16 e-cupkampene på fremmed gress.

Dette er kun andre gang at Liverpool har møtt to lag fra samme by i samme e-cupsesong. Forrige sesong spilte Liverpool mot London-lagene Arsenal og Chelsea.

De røde har bare tapt ett av syv oppgjør over to kamper mot spansk motstand. (Det ble exit på myntkast mot Athletic Bilbao i 1968.) I 1998-99 tapte de hjemme og borte mot Celta Vigo.

Fernando Torres har bare scoret ett mål mot Real Madrid, i februar 2007.

Gerrard er toppscorer i årets turnering sammen med Lionel Messi, Miroslav Klose og Karim Benzema. Kvartetten står med fem nettkjenninger hver.

Gerrard har scoret 11 mål på de seneste 15 Champions League-kamper, utenom kvalikkamper.

Alvaro Arbeloa og Jamie Carragher er de eneste Liverpool-spillerne som har vært i startoppstillingen i samtlige åtte kamper denne sesongen.

De røde har bare tapt fem av de seneste 28 bortekampene i Europa, og bare én av de seneste 11 etter 90 minutter.

De har ikke scoret i bare én av de seneste 11 kampene på bortebane, men har bare holdt buret rent i de seneste seks av disse.

Liverpool har bare tapt to ganger etter 90 minutter på de seneste 50 kampene i alle turneringer.

Real Madrid er den mestvinnende klubben i den gjeveste e-cupen. De har vunnet trofeet ni ganger, inkludert fem ganger på rad fra 1956-1960. De har vært tapende finalist ved tre anledninger.

De har vunnet Champions League tre kamper, forrige gang i 2002 da Bayer Leverkusen ble slått. Fra dagens tropp spilte Salgado, Raul og Casillas den kvelden.

De har vunnet La Liga 31 ganger og Copa del Rey 17 ganger.

Real Madrid har deltatt i de seneste 12 utgavene av Champions League, og totalt 13 ganger.

I hver av de seneste fire sesongene har de blitt slått ut i åttendedelsfinalen - av Juventus i 2005, så Arsenal, Bayern München og forrige sesong av Roma som vant begge kampene.

Real Madrid havnet på 2.plass i gruppe D bak Juventus på innbyrdes oppgjør. Begge sanket 12 poeng. Gruppen besto også av Zenit st. Petersburg og BATE Borisov. Real vant fire kamper og tapte to, begge mot Juventus.

Real har bare ett tap mot engelske lag på Bernabeu på ni møter. I åttendedelsfinalen for tre år siden vant Arsenal 1-0.

Engelske lag har forsøkt å vinne på Santiago Bernabeu uten å lykkes - Manchester United (fire ganger), Ipswich, Derby, Tottenham og Leeds.

Real Madrid har vunnet ni ligakamper på rad etter 0-2-tapet mot Barcelona.

De har scoret 20 ganger på de seneste syv kampene, og har mislyktes med å score bare én gang på 15 kamper i alle turneringer.

De har bare sluppet inn to mål på de seneste ni ligakampene. Tidligere i sesongen gikk de 13 kamper uten å holde nullen.

Etter 3-4-tapet mot Sevilla i desember, har Real vunnet syv hjemmekamper på rad.

Målscorere for Real Madrid denne sesongen (Europa i parentes): Raul 19 (3), Higuain 16 (0), Van Nistelrooy 10 (3), Robben 6 (1), Sergio Ramos 5 (1), van der Vaart 4 (0), Huntelaar 3 (0), de la Red 2 (0), Saviola 2 (0), Sneijder 2 (0), Bueno 1 (0), Gago 1 (0), Guti 1 (0), Heinze 1 (0), Marcelo 1 (0), selvmål 2 (1).