Guardian: Amerikanerne er presset

Seriøse The Guardian mener at Tom Hicks og George Gillett virkelig er presset, og tror duoen må selge Liverpool FC til en langt lavere pris enn de ville ha fått for bare noen måneder siden.

The Guardian hevder at Tom Hicks og George Gillett jr kan bli tvunget til å selge Liverpool FC for en langt lavere sum enn de ville ha fått for klubben for ett år siden. Journalistene Matt Scott og Andy Hunter tror at duoen vil få £110M mindre for klubben nå enn de ville ha fått om de hadde solgt Liverpool i juli 2008. Amerikanerne vil likevel tjene rundt £30M hver i forhold til hva de kjøpte klubben for i februar 2007 om de selger nå.

Journalistene påstår at Al Kharafi-familien fortsatt er interessert i å kjøpe Liverpool FC, trass i at araberne benektet dette i går kveld.

- Al Kharafi var i ferd med å kjøpe Liverpool for £600M i fjor, men trakk seg fra avtalen i siste liten. Hicks skal ha vært rasende over at denne avtalen ikke gikk i boks. Al Kharafi har nå returnert med et mye lavere bud. Deres posisjon er også styrket fordi en kuwaitisk dinar nå er verdt 253p mot 189p i juli, skriver de.

- Hicks og Gillett må selge 50% av aksjene i Liverpool før juli skal de få refinansiert lånet på £350M hos RBS og Wachovia, og det er usannsylig at noen annen bank vil gi duoen lån, hevdes det videre.

Verken Hicks eller Gillett har investert noe av egen formue i Liverpool FC.

- Al Kharafi kommer trolig til å benytte seg av at amerikanerne er presset på grunn av at lånet deres forfaller i juli, og araberne vil legge inn et bud på rundt £400M. I tillegg til at salgsprisen går ned taper også Hicks og Gillett penger grunnet endringene i dollarkursen, skriver de to journalistene.