Gulácsi helt i straffedrama

Ungarn til kvartfinale i U20-VM etter 4-3 på straffer mot Tsjekkia. Gulacsi ble helt med tre straffe-redninger. Nemeth kunne avgjort, men brente femte forsøk. Lindfield på prøve i Morecambe.

Ungarn tok ledelsen mot Tsjekkia i 1/8-finalen i U20-VM på et meget flott langskudd fra Kiss i det 15.minutt. Vosahlik utlignet 11 minutter senere. Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid. I ekstraomgangene scoret Tsjekkia like etter avspark ved Rabusik, men Koman sikret straffesparkkonkurranse med nettkjenning i det 99.minutt.

Ungarn tok tidlig føringen i straffesparkkonkurransen. Peter Gulacsi reddet allerede første forsøk. Deretter scoret begge lag på de to neste, før Szabo misset for Ungarn. Gulacsi reddet igjen på Tsjekkias straffe nummer fem. Da sto det 3-3, og Krisztian Nemeth kunne sikre Ungarn avansement, men et meget svakt forsøk midt på mål ble reddet av keeper. Gulacsi vartet så opp med å stoppe neste straffespark fra Tsjekkia. Balajti satte den avgjørende straffesparket sikkert i mål.

Nemeth og Gulacsi spilte samtlige minutter. Andras Simon ble byttet inn i det 60. minutt, og pådro seg gult kort for høy armbruk i tre minutter før ekstraomgangene var slutt.

Ungarn møter Italia i kvartfinalen førstkommende fredag klokken 20.00.