Håper fortsatt å overta kontrollen

ShareLiverpoolFC-grunnlegger Rogan Taylor har ikke gitt opp håpet om å kjøpe klubben fra de nåværende amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett sammen med Spirit of Shankly.

Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks og George Gillett har fått innvilget en tolv måneders forlengelse på £350M-lånet fra Royal Bank of Scotland, hvilket er et skudd for baugen for mulige interesserte aktører som ønsker å kjøpe Liverpool FC. Blant dem er Rogan Taylor, grunnleggeren av gruppen ShareLFC, som går i bresjen for at det er fansen selv som skal overta kontrollen over klubben.

- Det kommer enda en sesong, og lånet må refinansieres på nytt når den tid kommer. Det koster svært mye å la bankene gjøre dette for deg, uttaler Rogan Taylor til BBC Radio Merseyside.

Taylor, som er fotball-akedemiker ved Universitetet i Liverpool, er ikke overbevist om at refinansieringen av lånet mellom de amerikanske eierne, Royal Bank of Scotland og Wachovia er en bra ting.

- Man låner penger på allerede lånte midler, og plusser på denne gjelden. Dette er en ond sirkel for Liverpool-fansen, sier grunnleggeren av ShareLFC.

Taylor er av den oppfatning at konseptet omkring ShareLiverpoolFC, hvor fans ville betalt rundt 5000 norske kroner på aksje, og drifte klubben på linje med Barcelona, ville vært gjennomførbart.

- ShareLiverpoolFC og Spirit of Shankly sin forespørsel tilbyr en mulighet til å få tilbake klubben i fansens hender på permanent basis. Dersom klubben hadde hatt betydlig mindre gjeld, og med en fornuftig langtidsplan for nedbetaling av eventuelle lån, ville det ikke vært et særdeles vanskelig problem å få låne penger til byggingen av nytt stadion, fortsetter Taylor.

I utgangspunktet var planen til Taylor at hver supporter skulle ut med £5000, det vil si opp mot 50.000 norske kroner for å kjøpe en aksjeandel, men dette er nå nedjustert til kun 10% av den opprinnelige summen. Det er stilt spørsmål om en slik plan kan være gjennomførbar, men Taylor er sikker på at det kan bli en realitet.

- Det blir som en liten eiendel i Liverpool FC gjennom ShareLFC. Ingen vil noensinne eie mer av klubben en det du gjør, og det har en personlig verdi, har det ikke? Ettersom dette ikke er verken hverdagskost eller opplagt, er det noen ganger vanskelig for folk å fatte, avslutter Rogan Taylor.