Hat-trick i forumturer

Det som begynte med en tur til hjemmekampen mot Sheffield United i februar 2007, og som deretter ble fulgt opp med ditto til hjemmekampen mot Arsenal i oktober samme år, har nå blitt en tradisjon. Like før jul gikk historiens tredje kopforum-tur av stabelen.

Dette er altså tredje sesong på rad at LFCSCSB arrangerer en spesiell tur for de ivrige skribentene som er aktive på Kop Forum på liverpool.no. Valget falt denne gangen på kampen mot Hull, og bosted var Tage Herstads Anfield Road 99.

Forumgjengen talte denne gangen 25 mann, hvorav de ivrigste fotballentusiastene (13 mann) bega seg ut på en tre timer lang minibusstur (hver vei!) like etter ankomst fredag. Dette for å se berømthetene Lincoln og Accrington Stanley gjøre opp seg i mellom på sagnomsuste Sincil Bank! Andre valgte i stedet konsert med det irske bandet Sawdoctors i Liverpool.

Før avreise til Lincoln

Konsert med Sawdoctors

Gruppen ankom Liverpool til forskjellige tider (ja, til og med forskjellige dager), og de først ankomne hadde sørget for skikkelig proviantering før den lange bussturen over forblåste Pennines. Dette resulterte i en rekke uforutsette pit-stops. Vår innleide sjåfør hadde imidlertid skjønt tegninga på forhånd, og beregnet rikelig med tid. 100 bokser og et halvt dusin toalettbesøk senere var hele gjengen vel fremme i "hovedstaden" i Lincolnshire.

Før avspark ble supporterbutikken til League Two-storheten avlagt et besøk, og skal man dømme etter effektsalget har flere av turdeltakerne nå Lincoln som sitt "lag nummer to" i England. Et par stykker gikk så langt at de kjøpte seg spillerdrakter med navn og nummer på, men mest overrasket nok han som gikk til innkjøp av en Lincoln-trailer (dog i lekebilformat!).

Betydelig omsetningsøkning i supportersjappa til Lincoln denne kvelden

Lincoln-trailer - kun for blodfansen!

Kampen ble en uforglemmelig opplevelse i seg selv. Accrington scoret tidlig ved den tidligere Liverpool-reserven John Miles. Et nydelig skudd helt oppe i krysset. Gjestene fortsatte å presse, fikk et mål uforståelig annulert, og brente en rekke 100%-sjanser. Ved pause var de fleste enige om at Accrington burde ha ledet minst 4-0.

Et trippelbytte av hjemmelaget fem minutter ut i andre omgang skulle imidlertid snu kampen fullstendig. Nå var det Lincoln som hadde total dominans, og sannelig klarte de ikke å score hele fem(!) mål i løpet av kampens siste 22 minutter! Dermed kunne de i gruppen som var blitt nyfrelste Lincoln-fans koste på seg et solid glis og en burger før de satte seg på bussen hjem til Liverpool.

Kampen mot Hull på lørdag var imidlertid det kopforum-gjengen hadde kommet den lange veien fra Norge for, og tre timer før kampstart var de fleste samlet til sing-song på puben The Park rett bak The Kop. Her steg stemningen etter hvert til store høyder før kampstart, og når den ene kjente og kjære Liverpool-sangen stadig ble avløst av den neste. Dessverre levde ikke selve kampen opp til oppvarmingen på The Park, og endte som alle vet 2-2. Det hjelper ikke med 10 mål på to dager, når det man har kommet for er tre poeng til Liverpool!

Sing-song på The Park

Vel inne under The Kop

Etter en ny uavgjortkamp på hjemmebane var det mange som ruslet slukøret tilbake til AR99, mens andre valgte å slukke sorgene med en bedre middag på Carraghers restaurant og påfølgende kveld på byen.

Middag på restauranten til Carragher

Kopforum-turene har etter hvert blitt så populære (flere gjengangere som faktisk har vært med på alle tre turene) og etterspurte, at vi faktisk flesker til med en ny tur allerede nå i mars. Det er midtukekampen mot Sunderland som står på programmet. For de som ikke har anledning til å dra på den kampen, blir det garantert nye sjanser neste sesong!