Hattrick av Voronin

Andriy Voronin scoret alle tre målene for Hertha Berlin i 3-1-seieren mot Energie Cottbus. Leto ute av troppen. Ny storkamp av Gulácsi. Leicester på god vei mot opprykk.

Andriy Voronin fortsetter å imponere i Bundesliga. I dag lagde 29-åringen hattrick da Hertha Berlin beseiret Energie Cottbus 3-1 borte. I følge kicker.de var det et klassisk hattrick med en heading, en avslutning med venstre fot og en med høyre fot.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 22 minutter, men Voronin fikk balanse i regnskapet 12 minutter senere. Da serverte Eber en perfekt ball til ukraineren. Voronin vant hodeduellen med Cvitanovic og ballen gikk i nota, utagbart for keeper. Nesten idet lagene skulle gå til pause slo den utlånte Liverpool-spissen til igjen. Raphael spilte til Voronin som kunne sette ballen i mål fra kort hold. I det 88.minutt gjorde Voronin alt selv. Tretti meter fra mål kom han fri med ballen, passerte fire Cottbus-spillere, før han avsluttet. En drømmescoring! Voronin ble tatt av banen like etterpå.

Voronin har nå 10 nettkjenninger på 19 Bundesliga-kamper, men syv mål på de seneste fem kampene. Hertha Berlin økte ledelsen i Bundesliga, og ligger fire poeng foran kvartetten 1899 Hoffenheim, Bayern München, VfL Wolfsburg og Hamburger SV når 11 serierunder gjenstår.

Olympiacos har spilt to kamper etter at Sebastian Leto var i heftig krangel med trener Ernesto Valverde, og kantspilleren var utelatt fra begge kampene etterpå, mot Panathinaikos og PAOK. Heller ikke i til morgendagens kamp er argentineren å finne i 18-mannstroppen.

Nottingham Forest kom tilbake til 1-1 og poengdeling mot Swansea. Paul Anderson fikk kun 45 minutter før han gikk ut i pausen. De røde har nå fire poeng ned til nedrykksstreken.

Leicester tok et langt steg nærmere opprykk til The Championship med 4-0-seier mot tabelljumbo Cheltenham på Walkers Stadium. Jack Hobbs spilte hele kampen for "The Foxes". David Stockdale, på lån fra Fulham, voktet målet i David Martins skadefravær fordi Mark Bunn ble tilbakekalt av Blackburn i midtuken.

Peter Gulácsi storspilte igjen for Hereford, men kunne likevel ikke forhindre at det ble 1-2-tap mot Crewe på Alexandra Stadium. Ungareren slo Clayton Donaldsons knallharde skudd i tverrliggeren. I tillegg reddet han headinger fra Calvin Zola og Chris McCrady. 20-åringen måtte imidlertid kapitulere på et straffespark fra Billy Jones i det 55.minutt, etter at Sam Hewson hadde stoppet ballen med hånden på mållinjen. Godwin Antwi fikk denne gang 90 minutter på banen.

Craig Lindfield spilte de første 67 minuttene da Accrington Stanley tapte 0-2 hjemme mot Gillingham.

Wrexham tapte 0-1 borte mot Eastbourne Borough i Blue Square Premier. Manager Dean saunders valgte å sette inn friske ben, og Ryan Flynn ble derfor byttet ut i det 71.minutt. "The Red Dragons" ligger syv poeng unna play-off, men har kamper til gode på konkurrentene.

Adam Hammills Barnsley hadde spillefri fordi Coventry møtte Chelsea i FA-cupen.