Henter akademitrener fra Barcelona

Liverpool har ansatt Rudolfo Borrell som ny mann i trenerteamet ved akademiet Kirkby. Han kommer fra en tilsvarende jobb i Barcelonas ungdomsavdeling. Det melder spanske sport.es.

Borrell vil i Liverpool jobbe tett sammen med landsmannen Jose Segura - en annen kar med en fortid i Barcelonas ungdomsavdeling.

Sport.es er overrasket over at Borrell forlater Barca. Han blir beskrevet som en av de mest erfarne trenerne i katalanernes ungdomsavdeling.

Sport.es melder at Borrell har brutt sin kontrakt med Barcelona for å bli koordinator ved Liverpools akademi under Frank McParland.

Borrell flyttet til Liverpool på mandag, og skrev da under på en toårskontrakt med Anfield-klubben.

Sport.es opplyser at Borrell vil jobbe sammen med Segura, og sistnevnte er henrykt over at Borrell følger i hans fotspor.

- Rudolfo er ekstremt profesjonell, og har en flott CV. Han kjenner godt til hva som kreves i denne type stilling, uttaler Segura.

Segura ønsker å implementere nye arbeidsmetoder og metodikk ved akademiet til Liverpool.

- Vi har snakket med Rafa Benitez, og vi vet hvilke fundamentale konsepter han ønsker å bygge akademiet på. For eksempel ønsker han at alle aldersbestemte lag benytter seg av samme formasjon som førstelaget til klubben.

- Vi eksporterer på ingen måte modellen eller spillestilen til Barca. Vi skal imidlertid modernisere strukturene og fundamentet ved Liverpools akademi, samtidig som vi tar hensyn til Liverpools egen fotballfilosofi, sier den tidligere Olympiakos-manageren.