Heskey kan ikke signere pre-kontrakt

Steve Bruce sier at det ikke er mulig for en engelsk klubb å inngå en pre-kontrakt med en spiller fra en annen engelsk klubb når spilleren har mindre enn seks måneder igjen av sin kontrakt.

Daily Mail skrev på mandag at Wigans Emile Heskey hadde signert en pre-kontrakt med Liverpool. Liverpool Daily Post avviste påfølgende dag at så var tilfelle fordi det er lovstridig. En spiller i England som har seks måneder eller mindre igjen av sin kontrakt, kan signere en pre-kontrakt med en klubb i et annet land, men ikke med en annen engelsk klubb. Det forteller Steve Bruce til lokalavisen Wigan Today.
- Når det gjelder Emile, kan man ikke signere en pre-kontrakt med en klubb i ditt eget land. Det vil ikke være juridisk bindende. Man kan gjøre det med en klubb i et annet land.

- Det er nytt for meg om han har gjort det med Liverpool. Jeg ville ikke ha trodd at han ville ha satt seg selv i en slik posisjon.

Premer Leagues regelverk
I Premier Leagues regelverk, seksjon K 2.1, står det tydelig at en klubb ikke kan gjøre en henvendelse til en spiller, hvis kontrakt går ut i juli, før etter tredje lørdagen i mai.

Section K
2. A Club shall be at liberty after the third Saturday in May in any year and before the 1st July next following to make such an approach to a Contract Player:

2.1 who will become an Out of Contract Player on that 1st July; and
2.2 who has received no offer from his Club under Rule M.17.2 or
2.3 who has received but has declined such offer.