Hicks: - Jeg selger ikke

Tom Hicks skal ha sagt til bekjente i Texas at han ikke har noen planer om å selge sin del i LFC, men eksperter tror likevel jorden brenner under føttene på klubbens amerikanske eiere.

Ifølge dagens Liverpool Echo skal Tom Hicks ha sagt følgende på en middag i Dallas:

- Ikke tro på alt dere leser. Jeg selger ikke. Jeg skal hente inn en ny partner for å kunne kjøpe ut min nåværende partner.

Representanter for Hicks hadde nylig samtaler med Nasser al Kharafi fra Kuwait, men som ble avblåst da informasjon om dette ble lekket til pressen. Det er også rapporter som sier at DIC fortsatt lurer i kulissene.

Trolig er det flere mulige kjøpere som lurer i kulissene, men som ikke er villig til å betale det Hicks og George Gillett forlanger og som venter på det rette øyeblikket til å få Liverpool for en mer akseptabelt pris.

Etter å ha kjøpt LFC for £219M i februar for nesten to år siden skal Hicks på det meste ha forlangt en milliard pund for klubben, og Sheikh Mohammed skal ha fått nei på et tilbud på om lag £500M.

Etter sigende skal prisen på de røde fra Anfield nå være om lag £600M, men økonomiske eksperter hevder at dette er en helt urealistisk sum. Trolig vil de amerikanske eierne måtte innse at klubbens salgsverdi bare vil synke framover i dagens økonomisk klima og det faktum at Hicks og Gillett må refinansiere sitt lån til sommeren.

- En må huske at den prisen som blir forlangt ikke bestandig reflekterer verdien som er i markedet. Når det gjelder Liverpool Football Club, ligger det i kortene at prisen vil måtte falle i de nærmeste månedene så hvorfor vil noen kjøpe nå, sier en ikke navngitt økonomisk ekspert til Liverpool Echo.

- Situasjonen for Hicks og Gillett er klar. Hvis du ønsker å tjene så mye penger som de håper etter å ha anskaffet seg Liverpool, da må de bygge et nytt stadion.

- Dette vil imidlertid trolig være umulig nå som det er så godt som slutt på å låne ut penger og de vil ha nok vanskeligheter med å refinansiere sine nåværende lån.

- Realistisk, er den eneste strategien de kan gå for å komme seg ut og slik har det allerede vært en stund.

- De vil håpe at en handel kan bli gjort i løpet av kort tid da den prisen de kan forlange vil bli lavere for hver dag som går og datoen for refinansiering av lån kommer nærmere.