Hicks lar Gillett selge

Hicks kommer ikke til å stå i veien om Gillett ønsker å selge sin andel av LFC til prins Faisal eller andre investorer. Texaneren skal innse at det er til klubbens beste at duoen skiller lag.

Tabloidavisene Daily Mail og Mirror hevder nå i kveld at George Gillett og Tom Hicks er i ferd med å skille lag som Liverpool-eiere. Hicks skal nemlig ha gitt sin velsignelse til at Gillett kan selge sin andel av klubben til prins Faisal eller en annen investor om Gillett ønsker det, dersom avtalen er den rette.

Hicks har som kjent rett til å legge ned veto mot et salg av Gilletts andel og vice versa.

Daily Mail hevder at Hicks har fortalt prins Faisal og andre potensielle nye eiere at han akter å beholde sine 50% i Liverpool FC.

- Tom er åpen for at noe kan kjøpe George Gilletts andel, men selv ønsker han å fortsette som eier av Liverpool FC på lang sikt. Det er fortsatt tilfelle at salg av aksjer i Liverpool FC krever godkjenning fra den andre partneren. Rafael Benitez har også Toms fulle støtte, siteres en kilde som avisene hevder står Hicks nær.

Hicks-leiren skal ikke være videre imponert over Gilletts kritikk av manager Rafael Benitez i forrige uke.

- Tom ser på de tidlige tapene denne sesongen som en vekker, men anser Premier League for å være jevnere denne sesongen. Etter tapet for Chelsea trøstet han seg med at London-laget fortsatt må spille på Anfield.

- Når det gjelder det nye stadionanlegget, så finnes det You Tube-klipp som beviser at det var George Gillett som sa at spaden ville være i jorda i løpet av 60 dager, ikke Tom. Nå skal det sies til Georges unnskyldning at det også var planen, men så oppdaget vi to uker senere at stadionplanene var sju år gamle og ubrukelige. Når det nye designet og byggetillatelsen for dette var klart, kom så finanskrisen.

- Planen nå er å redusere gjelden til bankene, og ha en sterk balanse i regnskapet som bidrar til at vi kan finansiere et nytt stadion når markedene tar seg opp igjen om et år eller to.

Daily Mail hevder at prins Faisal vurderer å legge inn et bud på £200M for Gilletts andel av klubben, men aller helst ønsker milliardæren fra Saudi Arabia å kjøpe hele klubben. Mirror hevder på sin side at prinsen er villig til å betale så mye som £350M for Gilletts andel, men dette skal forutsette at den nåværende eierduoen reduserer klubbens gjeld betraktelig før overdragelsen.

Hicks blokkerte som kjent Gilletts forsøk på å selge sin andel til DIC i fjor, men han skal nå innse at det er til klubbens beste at partnerskapet dem i mellom oppløses.