Hicks vurderer å selge til Kuwait?

Liverpool-eier Tom Hicks skal ifølge The Daily Telegraph ha startet samtaler med en av Kuwaits rikeste familier, Al Kharafi-familien, angående et salg av Liverpool FC.

Al Kharafi-familiens overhode, Nasser, regnes som verdens 48.rikeste mann med en formue på £9 milliarder. Nasser Al Kharafi ble linket til Newcastle i fjor, men det skal være hans nevø, Rafed Al Kharafi, som er mannen som Hicks-leiren nå har startet innledende samtaler med.

Al Kharafi-familien skal ha bygd opp familieformuen gjennom bankvirksomhet, konstruksjonsingeniørvirksomhet, telekommunikasjon, hurtigmatkjeder og turisme.

The Daily Telegraph melder at Liverpools ferske finansdirektør, Phillip Nash, reiste til Kuwait denne uken for å søke investorer til Liverpools nye stadion. Men ifølge avisen skal hovedmålet være å selge hele klubben for £600M.

Det påstås at Hicks startet samtalene med Al Kharafi-familien uten at medeier George Gillett jr kjente til det. Det hevdes også at Gillett var i samtaler med samme familie sist vår, men at Kuwait-familien da trakk seg fra videre forhandlinger uten noen forklaring så sent som i juli.

The Daily Telegraph påstår videre at Gillett ikke skal være noe begeistret for at Hicks har gjenopptatt samtalene med Al Kharafi-familien. Gillett skal ifølge avisen være under press for å refinansiere et lån på £40M som han personlig har garantert for hos Royal Bank of Scotland. 

Det hevdes også at Nash sitt ærend i Kuwait indikerer at Hicks ikke ønsker at Liverpools daglige leder Rick Parry skal få ta del i disse forhandlingene.

Avisen skriver videre at dersom Hicks ikke klarer å selge hele klubben, så tar han sikte på å bli sittende som majoritetseier. Men ettersom Hicks og Gillett eier 50% av klubben hver seg, er Hicks helt avhengig av å få Gilletts velsignelse til å gjennomføre sine planer. Det faktum at duoen har et lån på £350M i RBS som forfaller i juli kan presse dem til å selge.