Høyt tempo er Rafas resept

Rafael Benitez foreskriver samme medisin mot Chelsea som mot Real Madrid. Høyt tempo fra start av er oppskriften han håper skal gi suksess. Reina blant de fem beste i verden, mener Rafa.

Rafael Benitez håper Liverpool kan starte morgendagens kvartfinale mot Chelsea på Anfield på samme måte som man startet 1/8-finalen mot Real Madrid. De røde overrumplet som kjent spanjolene fullstendig, og gjorde to mål før halvtimen var passert. Akkurat samme taktikk som satte ut Juventus da de besøkte Merseyside i 2005.

Benitez vet det vil bli vanskelig å overraske Chelsea på samme måte, ettersom lagene har møtt hverandre så mange ganger i løpet av de fem siste årene. Spanjolen satser imidlertid på høyt tempo fra start av også denne gang, i håp om å få med seg et godt resultat til returkampen på Stamford Bridge i neste uke.

- Vi har spilt mot hverandre 20 ganger i løpet av de siste fem årene, og kjenner hverandre veldig godt. Det gjør oppgaven vanskeligere, uttalte Benitez på dagens pressekonferanse på Anfield.

- Vi vil ikke klare å overraske Chelsea, fordi begge lag skjenner hverandre så godt. Men vi må åpenbart spille i et så høyt tempo som mulig, nå når vi har supporterne med oss. Klarer vi å skape sjanser fra start av, slik vi gjorde mot Real Madrid, så har vi en god sjanse. Men Chelsea er et godt lag, med rutine. Det blir en interessant kamp.

Pressen ville vite om Rafa var lei av å møte Chelsea hvert år.

- Dere vet hvordan jeg tenker. Jeg er veldig glad for å være i denne posisjonen, og skulle møte Chelsea nok en gang, for det betyr at vi fortsatt henger med i turneringen. Det er ikke meg i mot om vi møter hverandre på dette stadiet i turneringen de neste fem årene heller.

Guus Hiddink er den fjerde Chelsea-manageren Benitez har fått å bryne seg på etter at han ankom England.

- Jeg synes han gjør det bra. Han er en manager som har erfaringer fra en rekke land og med en rekke spillere. Jeg syntes Phil Scolari var en fantastisk manager, men nå gjør Guus Hiddink det også bra.

Pepe Reina blir i morgen, som vi nevnte tidligere i dag, den første keeperen til å spille 50 europacupkamper for Liverpool. Benitez mener at hans stødige sisteskanse er blant de fem beste i verden.

- Pepe har vært fantastisk for denne klubben i noen år nå. Han har satt en rekke rekorder, og er en av de beste målvaktene i verden. En av de fem beste. Han er god i lufta, og han er rask. Han er ivrig etter å lære mer, og han er god til å holde konsentrasjonen. Han trener hardt, og har karakterstyrke. Han har en rekke positive kvaliteter.