Hull res - Liverpool res 1-2

Liverpools reservelag vant i kveld 2-1 over Hull på bortebane. Scoringer av Plessis og Bruna. Degen tilbake etter skade. Spearing ut med ankelskade drøye fem minutter før slutt.

Hulls lag: Tom Woodhead, Danny East, Steve Gardner (Nathan Hanley 70), Liam Cooper, Joe Lamplough, Jamie Devitt, Nicky Featherstone, Tom Cairney (John Leonard 70), Will Atkinson, Ryan Kendall, Mark Cullen.

Ubenyttede reserver: Ben Hallam, Sonny Bradley, Gavan Holohan.

Liverpools lag: Martin Hansen, Stephen Darby, Robbie Threlfall, Mikel San Jose Dominguez, Godwin Antwi, Damien Plessis, Ryan Crowther, Jay Spearing, Andras Simon (Vitor Flora 83), Gerardo Bruna (Victor Palsson 79), Gary Mackay-Steven (Philipp Degen 71).

Ubenyttede reserver: Deale Chamberlain, Krisztian Nemeth.

Liverpool gjør en rekke endringer i forhold til laget som tapte 4-3 for Bolton mandag kveld. Robbie Threlfall, Damien Plessis, Ryan Crowther og Gary Mackay-Steven kommer inn i startoppstillingen. Danske Martin Hansen vokter altså målet. Kaptein Stephen Darby inntar som vanlig høyrebacken, med Robbie Threlfall på venstre. Midtstoppere er Mikel San Jose og Godwin Antwi. Sentralt på midtbanen vil Damien Plessis ta seg av de defensive oppgavene, mens Jay Spearing får frithet til å være med fremover. Begge flankespillerne er høyrebeinte. Gary Mackay-Steven trakk det korteste strået, og må spille på venstre, mens Ryan Crowther inntar høyreflanken. På topp spiller ungarske Andras Simon, med Gerardo Bruna som bindeledd mellom spydspissen og midtbanen.

1.min: Gerardo Bruna og Andras Simon tar avspark på North Ferriby United sin bane Church Road. Overskyet. Fine spilleforhold på Humberside.

1.min:  Spissen Ryan Kendall setter Martin Hansen på prøve med et langskudd som stusser i bakken foran dansken. Corner til hjemmelaget, som resulterer i et nytt hjørnespark fra motsatt side. Vertene får til en avslutning mot mål som går via Godwin Antwi, og hjemmelaget vinner sin tredje corner på rad. Denne får Liverpool omsider klarert.

8.min: Hull har åpnet kampen best, og vinner sin fjerde corner. Jay Spearing får headet unna.

9.min. Martin Hansen er ute på skovtur i feltet, men heldigvis vinket linjemannen for offside da innlegget kom fra høyre.

10.min:  Gary Mackay-Steven vinner Liverpools første corner. Andras Simon header innsvingeren over fra kloss hold.

13.min: Ryan Crowther går overende like innenfor høyre 16-meterhjørne, og vil ha straffespark. Dommeren gjør ingen mine til å blåse i fløyta.

15.min: Hull med sin femte corner for kampen. Den ender med et litt tamt skuddforsøk fra 16 meter som går utenfor.

16.min: Martin Hansen nede og redder når ballen spretter mot mål etter at Hull-angriperne har forsøkt å tråkle seg gjennom de rødes midtforsvar.

20.min: Gerardo Bruna og Andras Simon klarer nesten å kombinere seg gjennom Hulls midtforsvar.

24.min: Andras Simon spiller fri Gary Mackay-Steven inne i feltet. Avslutningen fra 13-14 meters hold går utenfor.

26.min: Godwin Antwi header en klarering rett til en Hull-spiller, og Robbie Threlfall feller vedkommende innenfor 16-meteren. Straffe til vertene!

27.min:  1-0 JAMIE DEVITT (STRAFFESPARK). Jamie Devitt finter ut Martin Hansen, og setter straffesparket utagbart nede ved høyre stolperot.

28.min:  Mikel San Jose med en avslutning på et Liverpool-frispark. Headingen er tam, og går rett på keeper. Hjemmelaget kontrer og kommer på en farlig visitt som avsluttes med et skudd utenfor.

30.min:  Devitt finner Cullen med et godt innlegg. Headingen fra 10 meters hold går rett på Martin Hansen.

33.min: Jay Spearing med et mislykket skuddforsøk som triller ufarlig langt utenfor mål.

34.min: Crowther og Bruna kombinerer fint, og vinner en corner for Liverpool. Brunas lave hjørnespark blir klarert av Hulls mann på første stolpe. Dårlig utnyttet av de røde.

43.min:  1-1 DAMIEN PLESSIS. Franske Plessis får føre ball fremover på banen uten at noen legger press på ham. Ut av det blå fyrer han avgårde et fantastisk langskudd fra nærmere 30 meter som suser inn nede i langhjørnet.

44.min:  Hull er nære ved å svare umiddelbart, når et volleyforsøk fra 16 meter går like over Martin Hansens tverrligger.

Hjemmelaget åpnet kampen klart best, og spilte seg frem til en lang rekke cornere. Liverpool virket tamme, usikre og uinspirerte, og det var helt fortjent når Hull tok ledelsen på et godt utført straffespark. Et straffespark som ble forårsaket av Robbie Threlfall, når han ble rundtlurt og felte en Hull-spiller etter en dårlig klarering av Godwin Antwi. Vertene fortsatte å dominere banespillet, og utligningen like før pause kom derfor helt ut av det blå. Ingen gikk på Damien Plessis når han førte ball fremover på banen, og plutselig sendte franskmannen i vei et fantastisk langskudd som føk inn nede ved høyre stolperot. Dermed er de røde inne i kampen igjen. Men det må andre takter til i andre omgang, for Gary Abletts disipler har på ingen måte overbevist i de første 45 minuttene.

46.min: Vertene setter i gang andre omgang.

49.min: Hull får et svært billig frispark 25 meter fra mål, når Spearing legger hendene på Cairney og Hull-spilleren faller meget lett.

50.min: Frisparket fra Devitt slår i muren og går ut til corner for vertene. Denne får Darby klarert på fremste stolpe.

52.min:  Argentinske Bruna med et godt skuddforsøk fra distanse. Ballen fyker en halvmeter over tverrliggeren.

53.min:  Andras Simon pådrar seg gult kort.

53.min:  Kendall prøver seg med et lureskudd fra 16 meters hold, men Hansen er våkent nede og redder.

55.min: Bruna og Simon prøver igjen å kombinere seg igjennom midtforsvaret. Det hele ender med et volleyforsøk fra argentineren fra drøye 16 meter som slår i en forsvarsspiller og faller komfortabelt ned i armene på keeper.

57.min:  1-2 GERARDO BRUNA. Hull på en farlig visitt, og Mackay-Steven må gi en corner. Elendig hjørnespark av vertene, og Liverpool kan kontre. Spearing finner Bruna med et ypperlig fremspill, og alene med keeper gjør Bruna ingen feil.

59.min: Liverpool anført av Spearing, Simon og Bruna lykkes nesten med å kombinere seg gjennom Hull-forsvaret. Gjestene er mye mer med på notene nå.

61.min: Crowther med en corner fra venstre, men Antwi får ikke skikkelig treff på sitt headingforsøk. Angrepet ender med et håpløst skuddforsøk fra drøye 16 meter av Mikel San Jose.

64.min: Kendall forsøker seg med et skuddforsøk fra drøye 16 meter, men Hansen fanger ballen komfortabelt.

64.min: Spillet veksler raskt nå. Simon med et avslutningsforsøk på motsatt side, som slår i et forsvarsbein og triller inn til keeper Woodhead.

65.min: Simon med et soloforsøk som går himmelhøyt over.

66.min:  Threlfall trer et fint fremspill inn til Bruna. Argentineren smeller ballen i nettveggen fra skrått hold.

68.min: Fantastisk raid inn i feltet av Gary Mackay-Steven, men ingen var inne i feltet til å ta i mot 45 graderen.

69.min: Simon med et nytt skuddforsøk. Denne gang fra 20 meters hold, etter at han vender av en mann. Utenfor.

70.min:    Dobbeltbytte av Hull. Nathan Hanley inn for Steve Gardner. John Leonard inn for Tom Cairney.

71.min:  Liverpool bytter også. Philipp Degen inn for Gary Mackay-Steven. Degen går inn på høyre flanke, mens Crowther flyttes over til venstre.

73.min: Antwi får en albue i ansiktet, og må ha litt behandling før han fortsetter.

76.min: Kendall forserer i stor fart inn i Liverpool-feltet, men avslutter bak mål fra skrått hold.

77.min: Simon vinner et frispark fem meter fra dødlinja på venstre side. Crowther slår inn frisparket, men Hull får klarert til innkast.

79.min:  Victor Palsson erstatter en livlig Gerardo Bruna.

79.min: Palsson med et flott innlegg med en gang, men Simon bommer regelrett på ballen i god posisjon etter at den blir lagt tilbake til ham av Spearing.

81.min: Crowther med et brukbart innlegg fra venstre som keeper Woodhead fanger.

83.min:  Spissbytte hos Liverpool. Vitor Flora inn for Andras Simon.

83.min:  Plessis blir dyttet voldsomt i bakken, og får en smell i hodet. Må ha behandling før han fortsetter.

84.min:  Spearing får en smell i ankelen i det han setter inn en takling. Hull får frispark, men Spearing ligger nede og må ha behandling.

85.min: Spearing halter av banen, og Liverpool spiller nå med ti mann. Det virker som scouseren har fått en vridning i ankelen.

89.min: Kendall med et håpløst skuddforsøk fra langt hold. Milevis over.

90.min: Liverpool må avslutte kampen med ti mann. Jay Spearing får fortsatt behandling på sidelinja, og har gitt opp å komme inn på banen igjen. Tre minutter er lagt til.

Etter sju kamper uten seier vant endelig Liverpools reservelag en seriekamp igjen. Og basert på en andreomgang som var langt, langt bedre enn det de røde presterte før pause, fortjente Gary Abletts mannskap seieren. Matchvinner ble en svært livlig Gerardo Bruna, som etter vår mening var Liverpools beste spiller. Scoringen kom på en utsøkt kontring etter en corner. Philipp Degen fikk tjue minutter på banen etter sin langvarige lyskeskade, men sveitseren var nærmest usynlig etter at han erstattet Gary Mackay-Steven. Eneste malurten i begeret for Liverpools del var at Jay Spearing pådro seg en ankelskade drøye fem minutter før slutt, og måtte hinke av banen uten stand til å fortsette kampen. Det er dermed tvilsomt om Spearing rekker finalen i Liverpool Senior Cup mot Waterloo Dock på mandag, og reservelagets siste ligakamp mot Newcastle to dager senere. Tre poeng i dette bunnoppgjøret mot Hull gjør at Liverpool fortsatt har muligheten til å unngå jumboplassen i reservelagsserien. De røde passerte nemlig nettopp Hull på tabellen med denne seieren. Men bare på målforskjell, og Hull har to kamper igjen å spille mot Liverpools ene.