Ingen ønskemotstander for Rafa

Rafael Benitez har fortsatt til gode å oppleve en ligaseier over Birmingham. Mandag vil han gjøre det syvende forsøket.

Birmingham er ikke en motstander som gir Rafael Benitez den gode følelsen. Liverpool har aldri slått Midlands-klubben i ligasammenheng under spanjolens ledelse. Alex McLeish sitt mannskap har kapret fire poeng på de to siste kampene, og klarte uavgjort mot Manchester City sist helg.

Birmingham kan se tilbake på to seire og fire uavgjorte kamper mot Liverpool i løpet av klubbens tre siste sesonger i Premier League. Liverpool slo imidlertid blåtrøyene hele 7-0 i en FA-cupkamp på St Andrews i mars 2006.

Vi må tilbake til mai 2004 for å finne Liverpools siste ligaseier over Birmingham. Michael Owen, Steven Gerrard og Emile Heskey gjorde målene i en 3-0 seier.

Liverpool har som kjent tapt fem av sine 11 ligakamper denne sesongen. Man må tilbake til Graeme Souness sin tid, og 1993/94-sesongen, for å finne tilsvarende dystre tall. Det er nå 42 år siden sist et lag tapte fem av sine første 11 kamper, og likevel vant ligatittelen.

Anfield-klubben har sluppet inn dobbelt så mange mål og har åtte færre poeng enn på tilsvarende tidspunkt i fjor. De røde har imidlertid vunnet sine tre siste hjemmekamper i ligaen, og har gjort 12 mål på disse.

Birmingham har på sin side scoret bare åtte ligamål så langt denne sesongen, og de har fortsatt til gode å score før det 37.minutt i noen kamp. Bare Hull har scoret færre mål enn Midlands-klubben i toppdivisjonen.

Suspensjoner og skader Birmingham
Selv om skade- og suspensjonsproblemene hos Birmingham på langt nær kan måle seg med tilsvarende problemer i Liverpool, så har mandagens gjestelag også noen spillere ute.

Det gjelder først og fremst midtbanespilleren Barry Ferguson, som pådro seg to gule kort i søndagens målløse kamp mot Manchester City. Han erstattes trolig av Lee Carsley.

Den innlånte målvakten Joe Hart er tilgjengelig igjen etter at han ikke var spilleberettiget mot moderklubben City. Men erstatter Maik Taylor spilte såpass godt mot City, at manager McLiesh lider valgets kvaler.

Vingen Keith Fahey kjemper mot klokka for å bli kvitt en kneskade han pådro seg på trening, og spissen Garry O'Connor er tvilsom med en lyskeskade.